Lyt til artiklen:

Flere henter brugte maskiner i Sverige

00:00
Hastighed: ???x
01:20

Den svenske krone har det seneste års tid stået svagt, og det har fået mange danskere til at handle i Sverige - både fysisk og online. Brugtmarkedet for maskiner er ingen undtagelse, det skriver auktionshuset Klaravik i en pressemeddelelse.

Sammenlignet med samme tidspunkt sidste år er antallet af maskiner, der er solgt på den svenske onlineauktion og endt i Danmark, steget med 100 procent.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Indtil videre i 2023 har 219 genstande fundet danske ejere, sammenlignet med 109 i 2022. I alt? Maskiner til en værdi af næsten 60 millioner svenske kroner.

- De danske købere bliver mere og mere almindelige i alle vores segmenter og er ofte at finde inden for landbrug, byggeri og tunge køretøjer, siger Carita Nero, salgschef hos Klaravik, og tilføjer:

- Vi har haft købere fra Danmark lige siden 2012, hvor Klaravik blev etableret, så det er ikke noget nyt, at danskere byder på genstandene. Gennem årene har vi gradvist udviklet vores koncept, hvilket også har forberedt os på det boom, vi ser nu i lyset af den svage valuta i Sverige.