Lyt til artiklen:

HKScan udbetaler nu bæredygtighedstillæg i Sverige

00:00
Hastighed: ???x
01:31

I Sverige får leverandører af kødkvæg og slagtegrise nu udbetalt et bæredygtighedstillæg pr. kilo slagtevægt de leverer, det skriver Jordbruksaktuellt

For fullline-producenter er tillægget på 50 svenske øre pr. kilo (cirka 0,33 danske kroner) , mens slagtegriseproducenter også får 50 svenske øre pr. kilo, men samtidig skal aflevere 20 øre (cirka 0,13 danske kroner) pr. tryne til deres leverandør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For producenter af oksekød er tillægget på én svensk krone (cirka 0,66 danske kroner) pr. kilo slagtevægt.

For at beholde tillægget fremover skal producenterne lave en række forbedringer indenfor områderne klima, biodiversitet og dyrevelfærd. HKScan har meddelt, hvad det drejer sig om til deres kunder, men ønsker ikke at gå i detaljer overfor det svenske medie.

- Vi har sat aktiviteterne på et fornuftigt niveau i første skridt. Der skal være så lidt administration som muligt for landmanden. Det burde ikke være for svært at udføre de her aktiviteter, siger Magnus Lindholm, indkøbsdirektør hos HCScan Sverige.

Slagteriet regner med at udbetale 75 millioner svenske kroner, knapt 50 millioner danske kroner, i løbet af det første år.