Lyt til artiklen:

EU overvejer at droppe plan om forbedret dyrevelfærd

00:00
Hastighed: ???x
02:17

EU har længe lagt op til, at EU's dyrevelfærdslovgivning skulle have et løft. Men ifølge Financial Times har tre anonyme embedsmænd med kendskab til sagen udtalt, at man i EU nu overvejer helt at droppe at løfte dyrevelfærden.

Grunden er, at man frygter, at det vil betyde, at priserne på fødevarer vil stige yderligere under inflationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er virkelig tragisk, hvis adgangen til billigt kød fra industrilandbrug ender med at være vigtigere end, at de dyr vi har ansvaret for, ikke får opfyldt deres mest basale behov og levevilkår, siger Esben Sloth, der er kampagnechef i World Animal Protection i en pressemeddelelse.

DF vil have strammet dyrevelfærdsloven markant

Se også:

DF vil have strammet dyrevelfærdsloven markant

Der er dog også en kilde, der siger til Financial Times, at planerne ikke er helt droppet, men at de i stedet vil være mindre ambitiøse.

- De negative signaler om dyrevelfærden fra EU er stærkt nedslående, og ligner et svigefuldt løftebrud over for de millioner af dyr, der hver dag lider under elendige forhold i det industrielle landbrug, siger Esben Sloth, med reference til EUs to år gamle løfter om, at det helt skulle være slut med landbrugsdyr bag tremmer i EU.

rich-media-3
Det vil være en demokratisk skandale, hvis EU-Kommissionen ender med at sylte den lovede revisionen af dyrevelfærdsloven, mener Niels Fuglsang, der er næstformand for EU Parlamentets dyrevelfærdsgruppe. Foto: World Animal Protection

Demokratisk skandale

Financial Times har fået indblik i en vurdering af konsekvenserne ved forskellige dyrevelfærdstiltag. Eksempelvis, at omkostningerne for landbruget vil stige med cirka 15 procent i gennemsnit.

Socialdemokraternes medlem af EU Parlamentet, Niels Fuglsang, er heller ikke tilfreds med den ændrede kurs.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Politisk pres for opdaterede regler om dyretransport i hele EU

Se også:

Politisk pres for opdaterede regler om dyretransport i hele EU

- Det er en demokratisk skandale, hvis EU Kommissionen ender med at sylte den lovede revision af dyrevelfærdsloven. Vi ved, at et klart flertal i den europæiske befolkning ønsker bedre vilkår for dyr. Vi har set flere borgerforslag som har fået langt over en million underskrifter, for eksempel 'End The Cage Age' og 'Fur Free Europe'. Jeg fatter simpelthen ikke, at Kommissionen ikke er mere lydhør overfor EUs befolkninger på dette område, siger Niels Fuglsang, der er næstformand for EU Parlamentets dyrevelfærdsgruppe.