Lyt til artiklen:

EU-Kommissionen dropper revolution af dyrelandbruget: Et utilgiveligt svigt

00:00
Hastighed: ???x
02:21

I 2020 gik flere end 1,4 millioner EU-borgere sammen om et simpelt budskab: End the Cage Age! Slut med fiksering af søer, tremmekalve og burhøns. EU-Kommissionen tog imod opfordringen og lovede at fremsætte et lovforslag inden udgangen af 2023, der skulle udfase brugen af bure og anden langvarig fiksering af dyr på europæiske landbrug.

Men nu viser Kommissionens eget arbejdsprogram - der opremser de lovforslag, Kommissionen vil fremsætte inden udpegelsen af nyt kommissærkollegie næste år - at opgøret med burene er skudt godt og grundigt til hjørne. Kun en brøkdel af den revision af EU's dyrevelfærdslovgivning, som skulle have revolutioneret dyrelandbruget i alle 27 lande, bliver gennemført, det skriver dyreværnsorganisationen Anima i en pressemeddelelse, hvor de kalder det for et løftebrud fra kommissionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ubegribeligt, at magthaverne i EU pludselig er så ivrige efter at føre en status quo-politik, som skader dyr, at de er villige til at begå demokratisk svindel. Millionvis af borgere har engageret sig i høringsprocesser og EU-sanktionerede underskriftsindsamlinger med et klart krav om markant bedre forhold for dyrene i landbruget, udtaler Mathias Madsen, kampagneleder hos Anima og fortsætter:

- Hvis Kommissionen løber fra sit klare løfte og begraver revisionen, vil det være et utilgiveligt moralsk svigt af dyrene, men også et politisk svigt af det europæiske demokrati. Hundrede millioner af dyr vil fortsat lide i industrilandbruget, og borgernes tillid til EU-systemet vil være totalt undermineret.

Den bebudede revision skulle bestå af fire nye, direkte gældende forordninger. Arbejdsprogrammet afslører, at Kommissionen nu kun har i sinde at foreslå nye regler på transportområdet og dermed udelader det langt mere omfattende regelsæt, der skulle indfri løftet om et burfrit landbrug.

Ny EU-kommissær dropper dyrevelfærdslov minus transportdelen

Se også:

Ny EU-kommissær dropper dyrevelfærdslov minus transportdelen