Lyt til artiklen:

Kritik af EU-formand: Nedslående at dyrevelfærd var glemt i åbningstale

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Der er både vrede og skuffelse hos World Animal Protection efter Ursula von der Leyens åbningstale i EU. Organisationen mener, at EU-formanden svigter millioner af dyr i Europas stalde, da EUs dyrevelfærdsreform ikke blev nævnt i årstalen.

- Von der Leyens tavshed om EU's længe ventede dyrevelfærds-reform, er desværre en klar indikation på, at Kommissionen nu vil droppe den lovede dyrevelfærdsreform, hvilket er dybt nedslående og et soleklart løftebrud, siger World Animal Protections kampagnechef, Esben Sloth, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For to år siden afleverede World Animal Protection sammen med 70 andre organisationer næsten halvanden million underskrifter fra EUs borgere med borgerforslaget 'End The Cage Age', der som hovedpunkt krævede forbud mod tremmer og bure i landbruget.

rich-media-2
- Det er et enormt svigt af de mange millioner dyr, der lever i EUs mørke industristalde, hvis EU Kommissionen dropper den lovede dyrevelfærdsreform, siger World Animal Protections kampagnechef, Esben Sloth. Foto: World Animal Protection

Juni 2021 vedtog Europa Parlamentet 'End The Cage Age' med overvældende flertal, og samme måned tiltrådte EU Kommissionen det populære forslag.

- Men nu ser det ud som om de er løbet fra deres løfter. Det er fint, at von der Leyen kommer til Danmark for at indvie grønne skibe sammen med Mette Frederiksen og Mærsk, men det ligner unægtelig en grøn charmeoffensiv, når hun samtidig svigter de soleklare løfter om bedre forhold for millioner af dyr, der lider hver dag i Europas mørke stalde. Hvis man vil signalere bæredygtighed og miljø, kommer man ikke uden om dyrevelfærden, siger Esben Sloth.

Han bliver bakket op af Europa-Parlamentsmedlemmet Niels Fuglsang (S).

- Jeg fatter ikke, at Kommissionen ikke er mere lydhør overfor EU's befolkninger på dette område. Dyrelovgivningen er en del af EUs 'Green Deal' og en af de få elementer, som stadig mangler at blive ført ud i livet. Det er næsten ubærligt, hvis det heller ikke i denne omgang bliver dyrene, der bliver prioriteret, siger Niels Fuglsang, der er næstformand for EU Parlamentets dyrevelfærdsgruppe.