Lyt til artiklen:

John Deere og Bednar smadrer verdensrekord

00:00
Hastighed: ???x
01:48

Abonnementsartikel

John Deere og Bednar har slået verdensrekord fra 2007 med ny rekord på 769,4 hektar

John Deere og Bednar har sat en ny rekord med den enorme discharve, Swifterdisc XE Mega. På 24 timer har de harvet 769,4 hektar, hvilket er 125,4 hektar mere end den tidligere rekord fra 2007. Resultatet blev opnået med en John Deere 9RX 640 på 691 hestekræfter og en prototype af Bednar Swifterdisc XE Mega med en arbejdsbredde på 18,40 meter.

Med brændstofforbruget på blot 3,1 liter pr. hektar og den 1.490 liter store brændstoftank var en enkelt optankning undervejs nok, hvilket reducerede nedetiden til et absolut minimum. Med 32,6 hektar i timen og en arbejdshastighed på op til 21 kilometer i timen, klarede maskinerne sig imponerende gennem testen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce
rich-media-2
John deere 9RX 640 havde et bemærkelsesværdigt brændstofforbrug. Foto: John deere

Selv mindre, uforudsete udfordringer kunne ikke stoppe dem i at nå målet om en ny verdensrekord. Jævnlig udskiftning af føreren og en mindre lækage på prototyperedskabet blev løst uden større tidstab.

- Vi glædede os til udfordringen og var sikre på, at vi sammen med Bednar ville slå den eksisterende rekord, siger Marcus Luchmann, der er produktmarkedsdirektør for store traktorer i EU hos John Deere i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Samtidig har rekordforsøget bidraget til at dokumentere vores trækevne og det lave brændstofforbrug i marken for vores topmodel, 9RX.

Den 24 timer lange test involverede i alt otte medarbejdere fra Bednar, John Deere og John Deere forhandleren IPSO.