Lyt til artiklen:

Schwarte Jansky med enkel gylletrailer

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Det tyske Schwarte Jansky er mest kendt som producent af tankvogne og stationære tanke med over 75 års erfaring i blandt andet opbygning af rustfri transportløsninger til mælk og øl-industrien og gylletrailere.

I de sidste to år har Schwarte Jansky dog været i Danmark med deres gylleteknik, hvor de viser enkelthed i, hvad en moderne gylletrailer kan.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Der produceres i 30 til 41 kubikmeter rumindhold på tre og fire aksler med enten en, to eller tre pumper og to forskellige læssearme med enten otte eller ti tommer læsserør. Foto: Esben Henneberg.

Enkelthed

- For os er det helt klart enkeltheden i vores trailere, der gør den anderledes og tiltrækkende hos kunder i Danmark. For det passer til det marked, vi rammer, som er jo biogasanlæg, maskinstationer og landmænd, og de vil helst have noget, de selv kan reparere, hvis der skulle være nedbrud. Desuden er den enkel at styre, siger Flemming Rosenberg Brandt, som er general manager og står for salg og den tekniske del hos Schwarte Jansky i Danmark.

Et eksempel er, hvis vi kigger rundt på vognen, så er der ikke mange følere at se. Det vil sige, at når der skal åbnes op for spaderne, sker det med hydraulisktryk, men uden føler, der mærker, hvornår de er åbnet op og lukket. Du kan derved selv skifte dele, og når det hele er lavet ud af kendte dele, er det nemt at anskaffe reservedele og mange gange selv skifte det.

Styringen kan ske fra kabinen med Scanreco styring og kamera rundt på vognen og kranen.

rich-media-3
Der er kommet en ny studs, så det passer til eksempelvis biogasanlæg, og de kan koble slanger på til fyldning og tømning. Foto: Esben Henneberg

Patent pumpe

Ude på kranen sidder pumpen, og en stort tragt er bygget på, og det er der god grund til. For den er først og fremmest en patent-enhed, hvor man på Schwarte Jansky kan give det samme flow ved både fyldning og tømning.

- Normalt rammes løbehjulet, når der skal tømmes, og den skaber en blokade og sænker flowet, men her er der massere af plads rundt om, så gyllen kan nemt løbe forbi, siger Flemming Rosenberg Brandt

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både pumpe og læssekran er oprindelig fra Danmark.

rich-media-5
Pumpen her er der patent på og giver det samme flow ved både fyldning og tømning, derved stor effektivitet. Foto: Esben Henneberg.