Lyt til artiklen:

Fransgård har udstillet på Landsskuet siden 1969

00:00
Hastighed: ???x
03:17

I 1969 vovede Thorkild Fransgaard at præsentere sin nyudviklede sidevenderive på Ungskuet i Herning. Det var den første udstilling med internationale besøgende, som firmaet skulle deltage på, så det var helt sikkert med en del sommerfugle i maven, da man modtog de første interesserede kunder, det skriver Fransgård Maskinfabrik i en pressemeddelelse.

Sommerfuglene forsvandt dog hurtigt, for det viste sig, at den første større ordre på 200 af sidevenderiven til Sverige kom i hus. Det startede industrieventyret i Fredbjerg og dannede basis for Fransgård Maskinfabriks store succes med udvikling af forskellige maskiner til landbrug og skovbrug. Ungskuet skiftede undervejs navn til Landsskuet men er stadig stedet til at præsentere de nyeste produkter for både danske og internationale besøgende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Deltagelse på Ungskuet er siden da blevet en fast tradition for Fransgård Maskinfabrik, udtaler salgsdirektør Jørgen Fransgård og fortsætter;

- Det er både nogle hyggelige dage for hele familien og selvfølgelig målrettet salg til interesserede kunder. Vi har en masse gode forhandlere fordelt over hele Danmark og i udlandet, så vi kan altid finde en, der ligger tæt på kunden. Vores gode resultater ved at deltage på Landsskuet medvirker til, at vi fortsætter med at deltage.

På Landsskuet præsenterer Fransgård Maskinfabrik et bredt udvalg af de forskellige maskiner, som fabrikken producerer. Gennem årene er udvalget blevet udvidet til tre hovedområder: maskiner til markarbejde, til vedligehold af veje og til skovarbejde.

Virksomheden producerer stort set alt på fabrikken i Fredbjerg ved Farsø i Vesthimmerland. Strategien er at producere solide og stærke maskiner, der kan holde til de krævende opgaver, der bliver stillet.

- Hvad hjælper det at købe en billig maskine, hvis den ofte skal på værkstedet for at få udskiftet dele? spørger Jørgen Fransgård undrende og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det må da være mere tilfredsstillende at have en maskine, der bare fungerer og udfører sit arbejde i stedet for, at den står stille på værkstedet. Vejret venter jo ikke på, at maskinen bliver klar igen.

Det store samtaleemne på Landsskuet bliver helt klart den lange tørkeperiode i maj og juni 2023 og de påvirkninger det foranderlige klima vil påføre landbrugsdriften fremover. Det handler om at kigge fremad og vurdere, hvilke typer maskiner der kan afhjælpe de udfordringer landmændene står med i fremtiden, når høsten skal sikkert i hus. Globalt set bliver nogle landområder mere tørre, mens andre bliver mere fugtige. Desuden stilles der stadig større krav til miljøhensyn og reduktion af CO2-udledning.

- Det er også noget, der fylder meget i bevidstheden hos vores salgs- og udviklingsteam, forklarer Jørgen Fransgård og slutter:

- For eksempel vil ændringer i typen af afgrøder kræver nye typer maskiner eller en tilpasning af de eksisterende modeller. Derfor er vi hele tiden opmærksomme på udviklingen, så vi kan være godt forberedte på fremtiden og producere de nødvendige efterspurgte maskiner.