Lyt til artiklen:

Her jubler de over det tørre sommervejr: Kan give rekordhøst

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Lige nu er oplever vi den længste periode uden regn i over 20 år, og samtidig er der kommet højere temperaturer som ifølge vejrudsigterne kommer i nærheden af de 30 grader i løbet af den uge.

Mange af de danske marker er knastørre og vandingsmaskinerne kører på højtryk. Men faktisk er der også bønder, der jubler over vejret. De danske vinbønder er nemlig glade for det varme og tørre vejr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For at vi skal få en god vinhøst, så skal vi have omkring 100 dage med solskin. Og lige nu er vi rigtig godt på vej, der er mange solskinstimer i banken. Solen er den, der giver os energien. Og som vinbønder er det vigtigt, at vi får lavet nogle sunde planter, der har de ting, de skal bruge. Og så håber vi bare på, at vi får al den sol, som vi kan ønske os. Men hvis det bliver ved, så kan det godt ende som et rekordår, siger Betina Newberry til TV2 Øst.

Hun er medindehaver af Dyrehøjgaard ved Kalundborg, der er Danmarks største vingård. Også på en vingård i Thorning er de galde for det varme og tørre vejr.

Værste tørke i nyere tid

Se også:

Værste tørke i nyere tid

- Lidt groft sagt er det en fordel for os, når solen overtager. Hvis ikke der kommer så meget regn, så tvinger det rødderne dybere ned i jorden, hvor de får næringen, og når det sker, så kommer der gode mineraler op, som gør vinen bedre, forklarer Carsten Jepsen fra Neder Kjærsholm Vingaard til TV Midtvest.

Her havde de en rekordhøst i 2018 med syv tons, som også var et rekord tørt og varmt år, og nu håber vinbønderne, at den rekord kan blive slået.

Ifølge DMI kan er der mulighed for spredte byger efter torsdag.

Drømmen om at blive vinbonde kan gå i  opfyldelse

Se også:

Drømmen om at blive vinbonde kan gå i opfyldelse