Lyt til artiklen:

2023 var det varmeste år nogensinde målt

00:00
Hastighed: ???x
01:44

2023 blev det varmeste år nogensinde målt, det skriver EU´s klimatjeneste Copernicus i en pressemeddelelse i forbindelse med en rapport om året der gik

Målingerne går tilbage til 1850, og året er desuden det sandsynligvis varmeste år i 100.000 år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forskere: Juli bliver den varmeste måned nogensinde

Se også:

Forskere: Juli bliver den varmeste måned nogensinde

- Vi vidste, takket være Copernicus´ arbejde, at vi ikke ville få gode nyheder i denne rapport. Men de data, vi har, giver os endnu flere beviser for klimaforandringernes stigende påvirkning. EU har, på linje med den bedst tilgengælgelig viden, beslittet at reducere udledningerne af drivhusgasser med 55 procent i 2023, som nu kun er seks år ude i fremtiden. Udfordringen er klar. Copernicus-programmet giver os de bedste redskaber til at styre vores klimaindsatser, og holde os på sporet mod parisaftalen, udtaler Mauro Facchini, som er leder af Copernicusprogrammet under EU-Kommissionen.

Foruden menneskers afbrænding af fossile brændsler, som får temperaturen til at stige, ramte det naturlige vejrfænomen El Niño også i 2023. Tal fra klimatjenesten viser desuden, at den globale overfladetemperatur sidste år var tæt på grænsen i Parisaftalen.

Også herhjemme kan vi se tilbage på et 2023 med lunefuldt vejr. Vi fik både for meget vand, tørke og så for meget vand én gang mere, inden 2023 blev til 2024.

Først kom varmen - så kom vandet

Se også:

Først kom varmen - så kom vandet