Lyt til artiklen:

Se landbrugsforskning om køer, robotter og droner

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Man kan både hilse på malkekøer med hul i maven, se markrobotter og droner, når AU Viborg slår dørene op og viser deres forskning i, hvordan landbruget kan sikre fremtidens fødevarer, frem.

- Overalt vil I møde de forskere, der skal være med til at sikre landbrugets grønne omstilling. Ikke kun i Danmark, men også globalt, så landbruget kan være med til at sikre bæredygtige fødevarer i fremtiden, lyder det i en pressemeddelelse fra AU Viborg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangementet er den 10. juni fra 10 til 15 på Danmarks Kvægforskningscenter, Foulumgård og hovedbygningen på Blichers Allé 20 ved Tjele, og alle tre steder er der aktiviteter ude og inde med forsøg, der er i gang.

- Forskere står klar til at fortælle om, hvordan de arbejder, og hvad deres forskning går ud på. I kan opleve robotter, droner, køer med hul i mave. I kan sparke dæk på traktorer og opleve, hvordan fremtidens landbrug med selvkørende robotter og solcelleparker ser ud, og bagefter besøge køerne i de store nye staldbygninger.

rich-media-2
Der vil både være aktiviteter for børn, unge og voksne, når der er åbent hus hos AU Viborg. Foto: AU Viborg

Der vil også være mulighed for at høre om biogasproduktion, hvordan man omsætter gødning og biomasser til energi, hvordan man kan opgradere biogas, og hvilke muligheder, der er yderligere for produktion af alternative grønne energiformer.