Lyt til artiklen:

Energistyrelsen: Landbrugets udledninger står stille

00:00
Hastighed: ???x
01:22

Ifølge en ny klimafremskrivning fra Energistyrelsen er udledningen af drivhusgasser fra landbruget stort set uændret siden 2010, og reduktionen frem mod 2030 er beskeden ifølge fremskrivningen.

Reduktionen skal dog være mellem 55 og 65 procent i 2030 i forhold til 1990. I 2021 var reduktionen 30 procent, og Energistyrelsen forventer kun en stigning til 31 procent i 2030.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Økologisk Nu hører det dog med til historien, at en del af de udviklingsspor, der er en del af landbrugsaftalen, ikke er medregnet i fremskrivningen. Det skyldes at fremskrivningen er baseret på et fravær af nye tiltag på klima- og energiområdet, bortset fra dem som EU eller Folketinget har besluttet før 1. januar 2023, eller som følger af bindende aftaler.

Fra L&F lyder det i et høringssvar, at der er tale om fem millioner ton CO2e-reduktioner i udviklingssporet. Reduktioner der er besluttet politisk, men ikke medregnet.

Den senere tid er der blandt andet også kommet skub i udtagningen af lavbundsjorder, som er en af de store virkemidler i de politiske planter.

Udtaget lavbund er steget markant

Se også:

Udtaget lavbund er steget markant