Lyt til artiklen:

Her er det unge par der overtager Egeland Gods

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Abonnementsartikel

Det er en planteavler og en cand.mag i litteraturhistorie, der overtager Egeland Gods efter Dronning Margrethes fætter, Grev Ingolf.

1. april overtog Valdis Valgeirsdottir og Johannes Karstoft den royale ejendom og de mange tilhørende hektar jord og skov. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Parret forventer ifølge avisen at flytte ind på godset i løbet af i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grev Ingolf, der er landbrugsuddannet, stod indtil 2010 for driften af de 180 hektar jord. Siden hans 70-års fødselsdag har jorden, hvoraf 46 hektar er skov, været bortforpagtet.

De nye indehavere af Egeland Gods får ikke alene en ejendom med en royal historie. De får også royale naboer, da Grev Ingolf og Grevinde Sussie blot flytter ganske få meter væk.

Det royale par har fået opført et nyt hus på 400 kvadratmeter, der ligger på en ny udstykket grund, hvor der tidligere var frugthave.

- Vi er glade og tilfredse med at have solgt vores gods til en rigtig sød familie. Og vi glæder os til at få dem som naboer, sagde Grevinde Sussie til Billedbladet i februar.

Johannes Karstoft er faglært landmand og uddannet agrarøkonom på henholdsvis Gråsten og Dalum Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han driver virksomheden Johannes Karstoft Planteavl, der drifter knap 1000 hektar jord fra flere forskellige ejendomme ved Børkop og på Nordfyn.

Valdis Valgeirsdottir er cand.mag. i litteraturhistorie og sammen har parret to sønner.