Ifølge en gennemgang lavet af Jyllandsposten kæmper flere danske herregårde med underskud. Fynske Ørnsfeldt Gods, Valdemar Slot, Trankær Gods og flere af Lego-familiens godser, er bare nogle af de steder, som har kæmpet med underskud i flere år.

- De, der har ejet herregårdene i seks, syv eller otte generatioer og måske kun har landbrugsdrift på gården, bliver pressede, når der er krise i landbruget. De store anlægsbygninger er en klods om benet på dem, for de er meget, meget dyre at vedligeholde, fortæller Mikael Frausing, der er ph.d. og webredaktør ved danmarkshistorien.dk under Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Jyllandsposten har flere danske godser med tiden haft succes med at udvikle sig - som eksempelvis Egeskov Slot og Gram Slot.

- Dér, hvor jeg synes, at det rykker for herregårdene, og hvor de har noget særligt, er med branding af deres egne fødevarer. Gram Slot er meget succesfuldt med det. De Fem Gårde og mange andre gør det samme. Forbindelsen til den gamle landbrugsvirksomhed er der, men man har sit eget brand, hvor man kan fordoble eller tredoble prisen, fortæller Mikael Frausing til Jyllandsposten.I Danmark er der cirka 730 herregårde.