Lyt til artiklen:

ØL: De unge skal bære økologien frem

00:00
Hastighed: ???x
01:52

Louise Køster brænder selv for økologien, men både hun og foreningen er bevidste om, at ikke alle forbrugere og landmænd har det på samme måde. Især forankringen i den unge generation er vigtig, mener forpersonen.

- Vi er nok nogen over 30 år, der tager det for givet, at alle kender økologiens værdier og fundament. Men det er ikke givet, og måske har vi taget økologien for givet? Med en markeds- og arealandel på knap 12 procent er vi ikke et sted, hvor vi kan hvile på laurbærrene - slet ikke når det gælder forankringen hos de unge. De unge bekymrer sig om verdens og planetens tilstand. Den de skal leve og være i med deres børn, og her skal vi som forening og som bevægelse vise dem, at økologien er en reel og brugbar model på en bæredygtig fremtid for kloden og dem, sagde Louise Køster i dag i sin beretning som forperson i Økologisk Landsforening, hvor cirka 230 økologer var samlet til generalforsamling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Louise Køster ser en stor opgave foran sig.

- Vi har fortsat en stor opgave i at formidle, kommunikere og gå forrest for de unge, hvis de skal kunne løfte arven, sagde Louise Køster.

Økologisk Landsforeningen har i løbet af 2022 haft fokus på grønne uddannelser på landbrugsuddannelserne.

- Det er også hos de nye generationer, at vi skal lægge kimen til generationsskifter i vores landbrug, i vores virksomheder og køkkener. Derfor har det også været en vigtig del af arbejdet i 2022 - i fællesskab med Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer - at sætte skub på et økologispeciale på landbrugsuddannelserne, samt med Danmarks Naturfredningsforening, Andelsgaarde og Foreningen Regenerativt Jordbrug at udforme det første konkrete skriv på en fuld implementering af økologi på de grønne uddannelser, sagde Louise Køster.

Økologiens forperson i orkanens øje

Se også:

Økologiens forperson i orkanens øje