Lyt til artiklen:

Rasmus er belønnet med to legater: - Han er guld værd i denne branche

00:00
Hastighed: ???x
02:08

Det er både faglig dygtighed og en vindende personlighed, der er årsagen til, at Rasmus Munk Harregaard er blevet belønnet med to legater.

Senest har han modtaget Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat på 10.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Rasmus er en ung mand, der har styr på, hvad han laver. Han virker aldrig usikker, og han er god til at forstå en opgave. Han har en god ro til at finde fejl på f.eks. hydraulik og el, og er der overarbejde, træder han også altid til, og det er guld værd i denne branche, skriver Thy Traktor og Maskinservice i deres indstilling af Rasmus Munk Harregaard til legatet.

De beskriver ham som en meget vellidt og god kollega.

- Det var rigtig dejligt at få at vide, at jeg skulle modtage legatet fra Dansk Maskinhandlerforening. Det er jo altid godt at blive anerkendt for sit arbejde, siger Rasmus Munk Harregaard i en pressemeddelelse fra Dansk Maskinforhandlerforening.

Ingen baggrund i branchen

I forbindelse med sin svendeprøve fik Rasmus Munk Harregaard også et legat fra H.F. Christiansen og Hustrus mindefond.

Birgitte overhaler drengene og vinder titlen som Danmarks bedste lærling

Se også:

Birgitte overhaler drengene og vinder titlen som Danmarks bedste lærling

Og selv om han nu to gange er blevet belønnet for sine evner og personlighed, så har den ny udlærte landbrugsmaskinmekaniker igen baggrund i branchen. Men han var træt af at gå i skole, og synes ikke selv, han var god i folkeskolen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har bare altid haft interesse for traktorer. Jeg havde ikke lyst til at være bilmekaniker. Landbrugsmaskinmekanikeruddannelsen er bredere og har mange flere muligheder, forklarer han.

Han kom i stedet først i praktik og fik senere arbejde som arbejdsdreng hos Thy Traktor og Maskinservice.

- Efter jeg startede som landbrugsmaskinmekaniker, er det gået rigtig godt. Jeg har fået gode karakterer, og alle værkstedsfagene har jeg været rigtig glad for. Det er meget nemmere at gå i skole, når det er noget, man interesserer sig for.

Rasmus Munk Harregaard fik 12 i sin svendeprøve, og han planlægger nu at arbejde i Thy og spare op til en ejendom med eget værksted.

Stigende søgning til landbrugsskolerne

Se også:

Stigende søgning til landbrugsskolerne