Lyt til artiklen:

Birgitte vandt en Medallion For Execellence i Gdansk

00:00
Hastighed: ???x
02:24

Medaljerne regnede ned over danske Skillslandshold ved afslutningsceremonien til EuroSkills 2023 i Gdansk.

21-årige Birgitte Brunsgaard Jacobsen er blandt Europas bedste landbrugsmaskinmekanikere. Ved en stor ceremoni i Polsat Plus Arena lørdag aften fik hun en såkaldt Medallion for Excellence, som gives til konkurrencedeltagere, der når over 700 point i den samlede bedømmelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De 21 dygtige danske fagatleter lod sig tiljuble på Polsat Plus Arena, og høstede ikke mindre end fem sølvmedaljer, tre bronzemedaljer og seks Medallions for Excellence, skriver SkillsDenmark i en pressemeddelelse.

Birgitte Brunsgaard Jacobsen stillede op i kategorien Heavy Vehicle Technoology og beviste altså her, at hun er en af de bedste til sit fag i Europa. Samlet set blev det til en femteplads for Birgitte, der blev meget glad, da det stod klart, at hun havde fået point nok til æresmedaljen.

- Jeg var lidt overrasket, da mit navn stod på skærmen. Jeg havde virkelig håbet, men man kan jo aldrig være sikker. Det er megafedt, siger Birgitte Brunsgaard Jacobsen.

rich-media-2
Birgitte Brunsgaard Jacobsen stillede op i kategorien Heavy Vehicle Technoology og vandt en 5. plads. Foto: Lasse Skov.

Skillslandsholdet kommer hjem otte medaljer og seks udmærkelser, hvilket gør dem til det absolut mest vindende landshold nogensinde i dansk Skills-historie.

I konkurrencen dystede hun mod ni andre lærlinge fra ni andre lande i tre dages intense udfordringer, der skal vise hvem, der er europas skarpeste unge hoved, når det kommer til at stille diagnosen på en syg traktor og ordinere den rigtige medicin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Birgitte Brunsgaard Jacobsen arbejder til daglig for Sjørup Group.

rich-media-4
Her ses Birgitte Brunsgaard Jacobsen midt under konkurrencen. Pressefoto: Lasse Skov/SkillsDenmark.
Danmarks bedste glæder sig til at komme i kamp

Se også:

Danmarks bedste glæder sig til at komme i kamp

- Det er et helt fantastisk flot resultat - vi har aldrig før fået så mange medaljer med hjem fra en international konkurrence. Jeg er så stolt af vores ekstremt dygtige landshold, der har knoklet i måneder og år for det her resultat, siger formand for SkillsDenmark Søren Heisel.

Konkurrencerne i Gdansk blev skudt i gang onsdag den 6. september og forløb over tre dage med deltagelse af 600 unge håndværkere fra 32 lande fordelt på 43 konkurrencer.