Lyt til artiklen:

Birgitte overhaler drengene og vinder titlen som Danmarks bedste lærling

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Abonnementsartikel

I dag vandt landbrugsmaskinmekaniker Birgitte Brunsgaard Jakobsen fra Sjørup Group titlen som Danmarks bedste landbrugsmaskinmekaniker-lærling efter tre dages værkstedsdyst på Agromek.

Godt overblik, gode engelskkundskaber, koncentration, god diagramforståelse, effektiv, nemt ved at overskue opgaver.

Sådan lød dommernes rosende ord til vinderen af prisen: Danmarks bedste lærling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen og titlen blev i dag givet til Birgitte Brunsgaard Jakobsen, der er landbrugsmaskinmekaniker hos Sjørup Group. Prismodtageren har de sidste tre dage løst opgaver på værkstedet mod tre af sine mandlige lærlingekollegaer.

rich-media-2
Fire landbrugsmaskinmekanikere har dystet i tre dage om titlen om Danmarks bedste lærling. Prisen løb Birgitte Brunsgaard Jakobsen med. Foto: Jørgen Ahler.

Jens Frost Hedegård, lærling hos Skjern Maskinforretning, fik en andenplads. Dommerne udtalte i deres bedømmelse: Jens er målrettet, analytisk, problemløsende og grundig.

rich-media-3
Alle fire deltagere fik rosende ord med fra dommerne. Foto: Jørgen Ahler.

Rasmus Lund Kristensen, lærling hos Brdr. Thorsen I/S, løb med tredjepladsen. Dommerne udtalte i deres bedømmelse: Rasmus har overblik, han er stærk, har en praktisk tilgang, omhyggelig og effektiv.

Anders Kloster Keseler fra Traktor Høst - Kolding fik fjerdepladsen. Dommerne sagde i deres bedømmelse: Anders giver ikke op, han er grundig og rolig.

Prisvinderen som Danmarks bedste lærling var både stolt og glad for titlen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er megastolt. Det har været nogle gode dage, men også nogle hårde dage, fortalte Birgitte Brunsgaard Jakobsen, der bliver færdigudlært januar 2023.

Vinderen har ikke umiddelbart planer for fremtiden som udlært. Men med en titel som Danmarks bedste lærling på CV´et er fremtiden lys.

Maskinerne til konkurrencen er udlånt af Stenderup, Herborg, Semler Agro, Danish Agro Machinery og TBS Maskinpower.

rich-media-5
Sten Andersen, formand for Agromek, læste dommernes begrundelse før overrækkelsen af priserne til de fire deltagere. Foto: Marianne Nørmark.
rich-media-6
Eleverne dystede i den sidste opgave i kommunikation og dialog, hvor de fra to forskellige rum, skulle løse opgaven med at samle et Legotog via walkie-talkie. Foto: Marianne Nørmark.
rich-media-7
I fire dage har lærlingene i et åbent værksted på Agromek løst forskellige mekaniske opgaver i en lang række traktormærker. Foto: Marianne Nørmark.