Lyt til artiklen:

Danish Agro og Hedegaard fusionerer

00:00
Hastighed: ???x
02:02

I over 100 år har det traditionsrige grovvareselskab Hedegaard A/S været leverandør til dansk landbrug, og nu tager virksomheden næste skridt. Den fusionerer nemlig med Danish Agro, der bliver fortsættende selskab. Det skriver Danish Agro i en pressemeddelelse.

Fusionen kommer i forlængelse af, at Danish Agro i 2020 fik fuldt ejerskab af Hedegaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hedegaard har en fantastisk historie, som vi vil bygge videre på, når virksomheden nu bliver fusioneret med Danish Agro. Vi er siden 2020 nået langt i vores bestræbelser på at skabe fælles fodslag, og nu tager vi dette skridt, der vil være til gavn for både kunder, medarbejdere og ejere, siger Henning Haahr, koncernchef i Danish Agro.

Han understreger, at alle Hedegaard-medarbejdere fortsætter i Danish Agro.

Naturlig fusion

For Mads Kristensen og Henrik Bendtsen, der har kørt parløb som administrerende direktører i Hedegaard siden 2020, er fusionen naturlig set i lyset af landbrugets strukturudvikling og større fokus på digitalisering og bæredygtighed.

- På den ene side er det lidt vemodigt, at en så traditionsrig virksomhed som Hedegaard skifter navn, men på den anden side er jeg overbevist om, at det her er en god beslutning, der sikrer, at vi også i fremtiden har den bedst mulige virksomhed for vores kunder og medarbejdere, siger Mads Kristensen, der bliver suppleret af Henrik Bendtsen:

- Hedegaard har i hele sin levetid tilpasset sig udviklingen i dansk landbrug, og det er også tilfældet nu. Vi starter en ny æra i Hedegaards historie, og fusionen med Danish Agro styrker vores konkurrencekraft til gavn for vores kunder, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henrik Bendtsen fortsætter som markedsdirektør, mens Mads Kristensen fortsætter som direktør for energi, biogas med videre i Danish Agro.

Med fusionen vil Danish Agros danske grovvareforretning have en samlet årlig omsætning på cirka 12 milliarder kroner Forventningen er, at fusionen bliver implementeret i løbet af foråret 2023.