Abonnementsartikel

Danish Agro koncernen samler kræfterne i Syd- og Sønderjylland og Hedegaard bliver repræsenteret i Sønderjylland.

For at udnytte synergier og effektivisere koncernens aktiviteter i Syd- og Sønderjylland samler Danish Agro sig nu på nogle få større, strategiske lokationer i regionen fra foråret 2016. Samtidig etablerer Danish Agro koncernens andet danske grovvareselskab, Hedegaard, sig på fire lokationer i Sønderjylland.

Direktør i Danish Agro, Henning Fogh, siger følgende om planerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi følger strukturudviklingen i dansk landbrug tæt og forsøger løbende at optimere organisationen, så vi er så effektiv en samarbejdspartner som muligt for danske landmænd. Derfor samler vi nu vores aktiviteter på større, strategiske lokationer i Syd- og Sønderjylland, siger Henning Fogh.

Afdelingen i Sjølund, der i forvejen huser Danish Agros kundeservicecenter samt en betydelig såsædsproduktion, vil være base for det regionale hovedsæde. Ved at samle flere aktiviteter i Sjølund vil der kunne udnyttes synergier til gavn for landmænd i området, vurderer Henning Fogh. Afdelingerne i Sommersted, Hygum og Bylderup Bov vil fortsætte med at støtte op om de aktiviteter, der udgår fra Danish Agro i Syd- og Sønderjylland.

- Det er samtidig besluttet at Danish Agros afdelinger i Aller, Hoptrup, Bedsted og Kværs overgår til Hedegaard. Vi har gennem mange år haft gode erfaringer med at være bredt repræsenteret i for eksempel Nordjylland, og mener, at vi kan supplere hinanden ligeså godt i Sønderjylland til gavn for vores kunder og ejere. Vi vil samlet komme til at stå stærkt i regionen, siger Henning Fogh.

Hedegaard er i dag et datterselskab i Danish Agro. Som følge af et tilsagn fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen blev Hedegaard tidligere på året nødsaget til at sælge to af sine foderfabrikker i Gødstrup og Skive. For at kompensere for dette er det planen at Hedegaard i løbet af 2016 starter produktion op på koncernens foderfabrik på Kolding Havn, som ellers har stået stille de senere år.

Hedegaard er i fuld gang med at istandsætte fabrikken så den lever op til de krav og den effektivitet som er nødvendig i dag. Foderfabrikken og de nye afdelinger i Sønderjylland giver, ifølge administrerende direktør i Hedegaard, Søren Rathcke, Hedegaard nogle interessante udviklingsmuligheder i Sønderjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser meget frem til, at blive repræsenteret i Sønderjylland. Vi vil gøre vort yderste for at vi bliver en stærk samarbejdspartner for de sønderjyske landmænd - og sammen med Danish Agro, bliver koncernen nu anderledes, stærkt repræsenteret i regionen, siger Søren Rathcke