Lyt til artiklen:

Nyt potionstørreri fra Løkke

00:00
Hastighed: ???x
02:04

Abonnementsartikel

Løkkes Maskinfabrik A/S benytter Agromek til at præsentere en ny form for potionstørreri, hvor afgrøden tørres ned med cirka en procentenhed i timen.

Powerbox kalder Løkkes Maskinfabrik A/S deres nye potionstørreri, hvor hovedbestanddelen er en 18 kubikmeter container, der er monteret med virksomhedens Powermix omrører.

- Powerbox består i sin enkelthed af en standardcontainer, som vi monterer med et tørregulv og en lille hovedkanel i forenden af containeren. På overkanten af containeren monteres der køreskinner til en Powermix omrøreren med to snegle. Som en samlet pakke leveres Powerbox med tids- og temperaturstyring samt en 5,5 kW blæser og en 90 kW Oklima olieovn, siger Jacob Aarlit Gade, projektkonsulent hos Løkkes Maskinfabrik A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hurtig tørring

Powermix foretager en effektiv omrøring af afgrøden fire til fem gange i timen, og sammen med den kraftige blæser giver det et hurtigt luftskifte i afgrøden.

- Med varmekilden og en nøjagtig styring hæver vi temperaturen i indblæsningsluften med cirka 30 grader, og sammen med den store luftgennemstrømning betyder det, at vi kan foretage en meget effektiv tørring, og i korn fjerne vi cirka en procent vand i timen, siger Jacob Aarlit Gade.

På tidsstyringen indtastes det hvor lang tid der skal tilsættes varme, og hvor lang tid blæseren skal køre med kold luft for at køle afgrøden. Herefter kører anlægget automatisk, og når tiden er gået, er afgrøden tør og klar til at tippe af.

Under transport og når containeren tippes, fastlåses Powermix i et beslag forrest i vognen.

Til vanskelige partier og specialafgrøder

Powerbox er tænkt som et supplement til et planlager, hvor mindre og våde partier af kornavlen hurtigt kan tørres ned, før det lægges på lager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Systemet er også velegnet til specialafgrøder, hvor det på et stort planlager kan være vanskeligt at få en ensartet tørring af mindre partier. Ved at investere i flere containere med tørrebund kan både Powermix og blæseren med tids- og temperaturstyringen hurtigt flyttes fra den ene container og til den anden siger, Jacob Aarlit Gade.

rich-media-3
Powerbox består af en container på 18 kubikmeter, der er monteret med tørrebund og en Powermix med to snegle. Foto: Helge Plougmann Nielsen.