Lyt til artiklen:

Erhvervsfolk bidrager til ny landbrugsskole

00:00
Hastighed: ???x
02:54

I de kommende år bliver byggeriet af den nye landbrugsskole i det midt- og vestjyske opført.

Det er Agroskolen i Hammerum, som flytter ind tæt på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasiers eksisterende campusområde på Lillelundvej i Herning i helt nye bygninger. Det skriver Herningsholm i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye skole får en bynær placering, men tæt på naturen ved Lillelund Engpark. Den del af arbejdet er på plads, og nu begynder arbejdet med at få opbygget den helt rette uddannelse til de kommende elever på landbrugsuddannelsen.

Derfor rådgiver Herningsholm sig med seks navne inden for landbruget for at oprette de bedste betingelser for fremtidens faglærte landmænd.

- Der er tyngde bag de her navne. De fylder noget i hele sektoren - og især her i Midt- og Vestjylland - så det er da et klart signal om, at det også betyder noget for dem at have en landbrugsskole her i området, siger Jeppe Bomann, forstander på Agroskolen.

Forskellige input fra erhvervet

Der er tale om en bred vifte af fagfolk med forskellige kompetencer, som har ønsket at deltage i et advisory board på Herningsholm i den kommende tid.

Deltagerne er Steen Bitsch, der er direktør i Vestjyllands Andel, Jakob Lave, direktør for bæredygtig forretningsudvikling i DLG, Sven Agergaard, som er formand i Herning-Ikast Landboforening, Martin Rohde Andersen, formand i LandboUngdom i Region Midtvest, Erik Poulsen, der er politisk konsulent i Fjordland samt Thea Lyng Thomsen, direktør hos Bæredygtig Herning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt, vi kommer godt i gang og får lavet det rigtige take. Man kunne godt tænke, at der skulle nogle aktive landmænd ind i gruppen, men jeg er sikker på, at de her erhvervsfolk også har en positiv og måske anden tilgang og input til udformningen, som også giver nogle fremtidsperspektiverende effekter, siger forstanderen.

Og netop diversiteten i gruppen er også vigtig for Steen Bitsch, direktør i Vestjyllands Andel.

- Der er brug for diversitet i erhvervet. Jeg er sikker på, at vi alle har noget at byde ind med, og så tror jeg, at vi kan få udvidet vores rekrutteringsgrundlag til den nye landsskole, siger direktøren.

En landbrugsskole for alle

Flytningen af landbrugsskolen skal bidrage til, at man får udnyttet det samarbejde, der kan opstå på tværs af Herningsholms erhvervs- og gymnasieuddannelser.

Det er meningen, at det på sigt skal hjælpe med at gøre den nye landbrugsskole til en skole, hvor diversitet og nytænkning af erhvervet får indflydelse på kommende elevers valg af uddannelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landbrugsuddannelsen er vigtig for vores erhverv, og det er vigtigt at være tiltrækkende. Derfor er jeg en del af gruppen, for jeg er sikker på, at erhvervet har meget at byde ind med - også for folk uden for vores rekrutteringsområde, siger Steen Bitsch.

Den nye landbrugsskole forventes at stå klar i 2025.