Lyt til artiklen:

1. april byder på tre genafhøringer i Minkkommissionen

00:00
Hastighed: ???x
01:36

Den 1. april klokken 9.00 begyndte genafhøringen af tre af de embedsmænd, der har spillet en central rolle i forbindelse med håndteringen af minksagen, og specielt skal afhører Jakob Poulsen igen bore ned i, hvem der vidste hvad hvornår, så Minkkommissionen kan få et klart indtryk af, hvem der traf beslutningen om, at alle mink i Danmark skulle aflives, selvom der ikke var hjemmel til at føre beslutningen ud i livet.

Hanne Larsen, Veterinærchef i Fødevarestyrelsen, da minkskandalen begyndtre at rulle 2020, er første person, der skal forklare sig overfor minkkommissionen, og det sker via et videolink til Hanne Larsens kontor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klokken 10.45 er der planlagt genafhøring af Johan Kristian Legarth, departementschef i Justitsministeriet og klokken 13.00 finder dagens mest ventede genafhøring sted, når statsministerens departementschef Barbara Bertelsen skal i vidneskranken.

Minksagen har hidtil kostet daværende Miljø- og Fødevareminister Mogens Jensen (S) stillingen, og i løbet af de næste måneder skal Minkkommissionens bestårende af landsdommer Michael Kistrup, professor Helle Krunke fra Københavns Universitet og advokat Ole Spiermann fra advokatfirmaet Bruun & Hjejle komme med sine konklusioner omkring, hvem der eventuelt kan stilles til ansvar for ordren om, at alle mink skulle slås ned, selvom der ikke var hjemmel i loven til handlingen.

Følg løbende sagen her på Maskinbladet, og se i videoen journalist Marianne Nørmarks forventninger til 1. april i Minkkommissionen herover.