Lyt til artiklen:

L&F sår tvivl om Animas hensigter

00:00
Hastighed: ???x
02:55

Anima udlovede en dusør på 500.000 kroner til dem, der ville lukke dørene op og vise produktionen af ross 308-kyllinger frem. Det ønske kom kyllingeproducent Solveig Nørmark i møde og åbnede sin stald for 24/7 livestreaming fra stalden. Alligevel udløser livestreamingen kun seks procent af dusøren.

Ud af 500.000 kroner går 30.000 kroner til Julemærkefonden og 20.0000 kroner går til en anden dyreorganisation - OSA som står for Organisation Against the Suffering of Animals.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har med stolthed - og åbent og uredigeret - vist virkeligheden via en live stream fra en kyllingestald i 34 dage - det vil sige i mere end 800 timer. Anima har lystigt promoveret det og også brugt klip derfra, siger Martin Hjort Jensen, formand for L&F Fjerkræ.

- Vi har undervejs mødt mange forkerte påstande om kyllingeproduktionen i Danmark, også fra Animas side. Vi har bragt fakta på banen, men spørgsmålet er om Anima egentlig var interesseret i fakta om den danske produktion af kyllinger år 2022 eller det hele bare var et marketing-stunt?. I hvert fald vil de nu give 30.000 kroner, det er seks procent af dusøren, og det taler vist for sig selv, siger formanden for L&F Fjerkræ.

· Vi har ikke gjort det for dusørens skyld, men vi er meget ærgerlige over, at de ender med 30.000 kr. på Julemærkefondens og julemærkebørnenes vegne, siger han.

Krænkelse af ophavsret

Også kyllingeproducent Solveig Nørmark er skuffet over dusørens størrelse.

· Jeg har personligt aldrig gjort det for dusørens skyld, men jeg ville sådan håbe, at julemærkehjemmene havde fået dusøren på 500.000 kroner. Det er et virkelig godt formål og et sted, hvor der er god brug for pengene, siger kyllingeproducenten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pressechef i Landbrug & Fødevarer, Morten Nielsen undre sig over, at Anima vælger at sende 20.000 kroner til OSA.

- Det er tankevækkende, at Anima samtidig vælger at sende en næsten tilsvarende dusør, nemlig 20.000 kroner afsted til en anden organisation - nemlig OASA - fordi OASA har brugt L&F's livestream uden af spørge om lov og dermed har krænket vores ophavsrettigheder. Krænkelser af dansk lovgivning skal altså belønnes med de penge, der burde gå til Julemærkehjemmene, siger Morten Nielsen.

Hvis OSA havde spurgt L&F om lov til at viderebringe billeder fra live-streamingen havde de fået lov, siger pressechefen.

- OASA har aldrig spurgt L&F Presse om lov, men har taget vores billeder trods de almene danske regler for ophavsret og på trods af de klare instruktioner på hjemmesiden. Nu vil Anima så give OASA en dusør på 20.000 kroner for at have krænket ophavsretten. Også det taler for sig selv, siger Morten Nielsen.