Lyt til artiklen:

Hobbybesætning i Vestsjælland ramt af fugleinfluenza

00:00
Hastighed: ???x
01:24

Endnu en hobbybesætning med fjerkræ er smittet med fugleinfluenza H5N8, viser prøver fra Statens Serum Institut. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Fjerkræholdet ligger i Hallenslev ved Gørlev i Vestsjælland. Besætningen består af omkring 20 høns og ænder. Fødevarestyrelsen afliver fuglene i dag for at forhindre yderligere smitte til fugle i området.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dagens udbrud er det tiende i danske besætninger siden november. Derudover finder myndighederne stadig mange døde, vilde fugle med fugleinfluenza.

Fugleinfluenza smitter sjældent mennesker, men er dødelig for fugle. Fødevarestyrelsen opfordrer derfor fortsat både erhvervsbesætninger og hobbyavlere til at vise stor forsigtighed i omgangen med deres fugle, så fugleinfluenza ikke spreder sig.

Fødevarestyrelsen har oprettet en tre og en ti kilomete- zone rundt om den smittede besætning. I tre kilometerzonen skal alle ejere af hobbyfjerkræ og fugle registrere deres dyr på landbrugsindberetning.dk inden 20. marts. Formålet er at sikre tæt overvågning, så Fødevarestyrelsen kan reagere hurtigt på nye udbrud tæt på.

Det er i begge zoner forbudt at sælge æg samt at flytte æg, høns og andet fjerkræ uden tilladelse fra Fødevarestyrelsen.