Lyt til artiklen:

Fugleinfluenza ved Skælskør: 25.000 kalkuner slås ned

00:00
Hastighed: ???x
01:26

En kalkunfarm ved Bøgelunde ved Skælskør med cirka 25.000 kalkuner er ramt af højpatogen fugleinfluenza, det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Det er første gang i år, at vi finder den dødelige og meget smitsomme H5N1 fugleinfluenza i en besætning. For at begrænse fuglenes lidelser og for at forebygge smittespredning, går vi og Beredskabsstyrelsen torsdag i gang med at aflive dyrene, fortæller veterinærchef i Fødevarestyrelsen, Bente Holst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevarestyrelsen har oprettet en tre km beskyttelseszone og en ti kilometer overvågningszone rundt om den smittede besætning. Zonerne bliver oprettet for at begrænse risikoen for smittespredning.

I begge zoner skal fjerkræ- og fugleejere registrere deres fugle på landbrugsindberetning.dk. I zonerne er det blandt andet forbudt at afholde udstillinger med fugle, flytte fugle og produkter fra fugle indenfor og ind og ud af zonen, med mindre Fødevarestyrelsen har givet tilladelse.

Fødevarestyrelsen kan tidligst ophæve restriktionerne 30 dage efter, at aflivning af fuglene og desinfektion af den ramte ejendom er afsluttet.

rich-media-2
I zonen er der en række krav og restriktioner. Grafik: Fødevarestyrelsen.