Lyt til artiklen:

Landbrugsstyrelsen genoptager en række kontroller

00:00
Hastighed: ???x
01:28

Fra tirsdag den 9. februar vil Landbrugsstyrelsen igen udføre en række kontroller, hvor det vurderes, at kontrolbesøget kan afvikles indenfor de gældende retningslinjer.

Det handler blandt andet om kontroller inden for følgende kontrolordninger:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mærkningskontroller Foder og hygiejnekontroller

- Slagtepræmiekontroller

- Mindre KO-kontroller

- Økologikontroller

Hovedparten af de omfattede kontroller foretages uvarslet, hvor landbrugere vil modtage et opkald fra vores kontrollør 10-15 minutter før kontrollen, skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan overholder vi retningslinjerne

Det er Landbrugsstyrelsens vurdering, at langt hovedparten af kontrolbesøgene kan afvikles indenfor de gældende retningslinjer.

- Vi tager blandt andet en række forholdsregler for at sikre, at det er det er sikkert for både kontrollør og landbruger.

- Vi bruger mundbind undervejs. Vi skal under hele kontrollen holde minimum to meters afstand, eller gennemføre kontrollen uden landbrugerens tilstedeværelse.

- Er du eller din familie syg, afbryder vi kontrollen.

- Dokumenter udveksles så vidt muligt digitalt. Vi har desuden samlet en række gode råd, hvor du kan læsere mere om, hvordan retningslinjer bliver overholdt under kontrolbesøget:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Erfaringen fra foråret 2020 viser, at kontrollørerne kun i ganske få tilfælde er nødsaget til at udskyde eller afbryde kontrollen.