Abonnementsartikel

Hos Kjærs Maskinstation & Entreprenør har de taget kampe op mod GPS-tyvene, kampen startede i foråret 2019, efter andet indbrud.

Kampen mod de mange GPS-tyverier er i fuld gang, og idéerne er mange. Hos Kjærs Maskinstation & Entreprenør har man investeret i et alarmsystem som skal være med til at skræmme tyvene og meddele til ejerne når der er bevægelse.

- Systemet er meget simpelt og er monteret på alle traktorerne med GPS. Det er blot en sensor som registrer bevægelse på traktoren. Når der er registreret en bevægelse gives der besked og så har vi mulighed for at gøre noget med det samme, fortæller Carsten Mouridsen, medindehaver af Kjærs Maskinstation & Entreprenør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To indbrud

Grunden til investeringen kommer fra to tidligere indbrud på maskinstationen, og senest i foråret i 2019 hvor der igen blev stjålet antenner. Kort efter indbruddet blev alle traktorerne udstyret med disse.

- Det er en meget ubehagelig følelse at komme ud til maskinerne og se at der er taget udstyr, der har jo været folk her inde og vi har ingen ide om hvornår de slår til igen. Med udstyret her bliver der givet besked hvis en af alarmerne går, og som en skræmmende effekt starter der også en sirene. Efter udstyret var sat til har vi faktisk haft besøg af ubudne gæster, dog uden at de fik noget med her fra. Alarmen gik og der var hurtigt en mand på stedet, vi kunne se at den ene antenne var løsnet, men vi tror at personen er blevet forskrækket ved sirenen og derfor er stukket af, fortæller Carsten Mouridsen.

Det er FD Alarmer der har monteret udstyret på maskinerne hos Kjærs Maskinstation & Entreprenør.