Abonnementsartikel

Netop nu afholder Kopenhagen Fur pelsauktion. Pelsdyravler Niels Christian Poulsen har 49.000 skind til salg og følger nøje prisudviklingen.

Status torsdag middag er 10.000 solgte skind ud af 49.000 udbudte fra minkavler Niels Christian Poulsens farm i landsbyen No lidt udenfor Ringkøbing med en gennemsnitpris på 132 kroner.

Priserne er lige så stille på vej op, men ligger stadig 60-90 kroner under produktionspris.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er klart solgt flest af vores hunskind, som er billigere med cirka 70 procent af hanskindene. Jeg forventer, at vi kommer til at ligge på priser mellem 150 kroner og 160 kroner, når auktionen er slut, siger Niels Christian Poulsen.

- Jeg er foreløbig godt tilfreds. Det ser ud til, at der er kommet skub i markedet igen efter en vanskelig tid. Det er jeg rigtig glad for på egne og branchens vegne. Et øget salg frigiver likviditet til en presset branche, siger Niels Christian Poulsen, der driver minkavl med 35.000 avlstæver og producerer 150.000 skind om året.

Far og søn

Niels Christian Poulsen og sønnen Henrik Holm Poulsen driver i fællesskab otte minkfarme ved Ringkøbing. Sønnen Henrik Holm Poulsen, har netop købt minkfarmen Burmølle ved Vemb, og har 2500 skind med på auktion.

Kopenhagen Fur slog dørene op for august-auktionen mandag. Til og med onsdag havde auktionshuset solgt 76 procent af de skind, der har været under hammeren.

- Priserne er ikke så høje de første dage, men det lever vi med, når bare vi får solgt nogle skind, og vi får sat skub i salget. Vi har brug for likviditet til fortsat drift og indkøb af foder. Priserne ligger nok omkring 4-5 procent under i forhold til juli-auktioner, men overordnet ser det ud til, at der er kommet skub i markedet, siger pelsdyravleren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Niels Christian Poulsen følger løbende auktionspriserne. Torsdag ligger hans skind i gennemsnit på 132 kroner pr. skind. Med en produktionspris på 220 kroner pr. skind er den aktuelle skindpris langt under en tilfredsstillende pris.

I øjeblikket har en del minkavlere skind på lager, så det er først, når disse lagre er tømte, at prisniveauet for alvor vil blive forbedret, siger han.

Niels Christian Poulsen har 49.000 skind på auktion, og har en forhåbning om at sælge de 40.000 skind.

- Så bliver jeg rigtig, rigtig tilfreds. Der går penge ind på kontoen, og vi har noget at arbejde videre med, siger han.

Alene i hans produktion skal der hver dag indkøbes foder for 80.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Corona-krisen har i høj grad præget pelsauktionerne, der to gange har måtte afholde auktionen on-line. Under denne auktion er der for første gang i lang tid opkøbere tilstede i auktionssalen i Glostrup. Opkøbere fra især Kina, Hongkong, Taiwan, Tyrkiet, USA og andre europiske lande er mødt fysisk op.

- Corona har påvirket vores branche ufattelig meget, og påvirker os stadig, siger Niels Christian Poulsen.