Abonnementsartikel

- Nedlukningen i mange medlemsstater vil medføre ekstrem belastning i mange sektorer, herunder agro-fødevaresektoren, skriver Wojciechowski i et brev til EU's landbrugsministre.

EU's landbrugskommissær Janusz Wojciechowski har i et brev henvendt sig til EU's landbrugsministre i anledning af Covid-19-krisen. Emnet for brevet er de økonomiske udsigter.

Wojciechowski understreger, at det er de menneskelige omkostninger, der har førsteprioritet, og at han glæder sig over alle de tiltag, der i øjeblikket er i gang i alle EU-medlemsstater, ligesom han glæder sig over de koordinerede bestræbelser på EU-niveau for at bremse en yderligere spredning af virussen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alvorlige virkninger

"Det står samtidig klart, at der vil komme alvorlige økonomiske virkninger. Præsident von der Leyen har annonceret en meget betydelig økonomisk hjælpepakke. Nedlukningen i mange medlemsstater vil medføre ekstrem belastning i mange sektorer, herunder agro-fødevaresektoren," skriver han.

Han tilføjer, at vi bliver nødt til at fortsætte med at arbejde sammen og koordinere vores handlinger for at støtte vores landmænds, landbrugsfødevareindustriens og detailhandlernes indsats med henblik på at kunne fortsætte forsyningen af fødevarer.