LandboUngdom skaber endnu større fællesskab, sammenhold og aktivitet for unge på landet i Danmark. Medlemstallet har nemlig rundet et skarpt hjørne og er nu over 4.000.

Helt præcist 4.051 personer var i 2019 medlem af LandboUngdom. Det er første gang siden 2011, at medlemstallet er over 4.000, og ikke siden 2007 har medlemstallet været højere, skriver LandboUngdom i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt fantastisk, at vi vækster så meget, og jeg kan slet ikke få armene ned, siger LandboUngdoms formand Thorbjørn Koefoed og fortsætter:

- Jo flere vi er, jo sjovere er det at være en del af LandboUngdom. Og jo flere vi er, jo større gennemslagskraft har vi i debatten om livet for unge på landet. Så det er meget vigtigt, at vores medlemstal er så højt som muligt, siger formanden.

LandboUngdoms medlemstal i 2019 er steget med 12 procent i forhold til 2018.

Frivilligt engagement

LandboUngdom har 46 lokalforeninger fordelt over hele Danmark, og det er de mange stærke frivillige kræfter heri, der er hovedårsagen til succesen og medlemsfremgangen.

- Vi har en masse fantastiske medlemmer og frivillige, der spreder budskabet om LandboUngdom og inddrager dem i fællesskabet. Niveauet på vores aktiviteter er højnet, og vi er over hele linjen blevet mere skarpe, siger Thorbjørn Koefoed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så en kæmpe ros til alle frivillige, medlemsfremgangen er 100 procent deres fortjeneste, fortsætter Thorbjørn Koefoed.

Viborg/Kjellerup LandboUngdom er den største lokalforening med 306 medlemmer.

Endnu flere medlemmer

LandboUngdom igangsatte i 2017 en strategi, hvor det store mål er flere medlemmer. Der er blevet investeret i foreningsudvikling, og organisationen har sat fokus på, hvordan der rekrutteres og fastholdes medlemmer.

I 2017 ramte medlemstallet bunden med 2.979, men de to sidste år har der været betydelig fremgangen.

- Det beviser, at strategien virker, og det gør mig glad som formand. Vi er i vækst, og jeg tror og håber, at LandboUngdoms medlemstal også stiger i 2020, siger Thorbjørn Koefoed.