Abonnementsartikel

I den nye finanslov har aftaleparterne besluttet at oprette Danmarks Grønne Fremtidfond til udvikling af nye teknologier der skal bidrage til at løse udfordringerne med klimaforandringer og voksende fødevaremangel.

- Det globale samfund står over for massive udfordringer. Verdens befolkning vokser, og klimaforandringerne vil sende millioner af mennesker verden over på flugt, hvis vi ikke får stoppet den globale opvarmning. Investeringer i grønne løsninger og teknologierne er nøglen til at løse verdens store klimaudfordringer, skriver parterne bag finansloven om tankerne bag den nye fremtidsfond.

Bag finansloven, som faldt på plads mandag aften, står regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet. Partierne er blevet enige om at give 25 milliarder kroner til Danmarks Grønne Fremtidsfond.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fonden skal bidrage til en national og global grøn omstilling, herunder udvikling og udbredelse af nye teknologier, omlægning af energisystemer til vedvarende energi, lagring og effektiv anvendelse af energi og fremme af global eksport af grøn teknolgoi, særligt inden for vind, står der i finanslovsaftalen.

Samtidig skal fremtidsfonden bidrage til at løse de udfordringer, som klimaforandringerne og den voksende verdensbefolkning skaber i form af fødevaremangel og vandknaphed.