Lyt til artiklen:

Droner og AI fremmer biodiversiteten

00:00
Hastighed: ???x
03:03

Et innovativt samarbejde mellem Stihl og FlyNex, en førende aktør inden for droneplatforme fra Hamborg, skal gøre det nemmere at bevare og fremme biologisk mangfoldighed på en helt ny måde.

I den tyske by Waiblingen, hvor Stihl har sit globale hovedkontor, kombineres droner og AI for at hjælpe med at automatisere planlægning, indsamling og analyse af data for beplantningen omkring floden Hörschbach.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når dronen undersøger et areal på godt 11.500 kvm, tager den over 550 billeder i processen. Ved hjælp af billederne genererer FlyNex en 3D-model, der viser hvert enkelt græsstrå - inklusive forekomster af den invasive plante japansk pileurt.

Japansk pileurt breder sig hurtigt langs Hörschbach og udgør en trussel mod den biologiske mangfoldighed, og tiltagene indføres for at bekæmpe spredningen af planten.

rich-media-2
Droner bruges til at indsamle billeder over svært tilgængelige områder. Pressefoto.

Flere byer deltager i projektet

Waiblingen er en af de tre byer, der deltager i projektet "Stihl Biodiversity in Communities". I byen Pirmasens bruges droner til at indsamle dronebilleder over svært tilgængelige områder - f.eks. langs floden Blümelsbach, hvor kæmpebjørnklo og gyldenris (to ikke-hjemhørende planter) spredes.

AI-baseret genkendelsessoftware analyserer dronebillederne og gør det nemmere at lave 3D-modeller, hvor man nemt kan identificere neofytter (ikke-hjemhørende plante, som har bredt sig til et område) og måle spredningen.

Byen har planer om flere indsatser for at fremme yderligere biologisk mangfoldighed i de undersøgte områder. Dette skal blandt andet ske ved ikke at klippe græsset så tit og klippe det senere på sæsonen, ved at etablere en ø af mere groft grenaffald og ved at plante frugttræer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
AI-baseret genkendelsessoftware analyserer dronebillederne og gør det nemmere at lave 3D-modeller. Pressefoto.

Sparer penge

- Ved hjælp af AI-softwaren kunne vi spare penge og ressourcer i jagten på neofytterne, og det muliggjorde en mere effektiv tilgang til at fjerne dem, siger Michael Maas, som er ansvarlig for byggeri og grønne områder i Pirmasens.

Losheim am See er den tredje by, der deltager i projektet. Der har de lokale myndigheder planer for dedikerede arealer med store områder med velplejet græs, som skal forvandles til områder med større biologisk mangfoldighed.

Kommunen har f.eks. etableret firkantede områder på hver cirka 100 kvadratmeter ved en lokal grundskole, som fremmer biologisk mangfoldighed og sikrer mad, beskyttelse og levested for dyr og planter.

Fremover planlægger Losheim am See yderligere tiltag for at skabe flere muligheder for ynglepladser og beskyttelse.

- Projektet giver os værdifuld indsigt i, hvordan potentialet kan bruges endnu mere effektivt med modificerede produkter samt nye produkter og tjenester, siger Christoph Hiller von Gaertringen, som er projektleder hos Stihl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hele Stihl Sustainability Report 2022 kan findes her