Christian Høegh-Andersen bestyrelsesformand i DLF, kan tirsdag den 10. september fejre 50 års fødeelsdag. Som 34-årig blev han valgt til bestyrelses, hvorefter han i 2011 overtog næstformandsposten og har siden 2013 været bestyrelsesformand i DLF.

Christian overtog formandsposten efter regnskabsåret 2012/13 med en omsætning på 2,6 mia. kr. I 2019/20, når det seneste opkøb har fuldt regnskabsmæssigt effekt, forventes omsætningen i DLF at blive omkring syv mia. kr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Godt samarbejde

- Jeg er glad for det gode og tillidsfulde forhold til direktionen, og jeg sætter stor pris på samarbejdet i bestyrelsen, hvor vi har en solid indsigt i forretningen. Den konstruktive dialog vi har med delegerede og avlere omkring vores fælles selskab er af meget stor værdi, siger Christian.

Udfordringer i branchen

- Jeg er nervøs for at restriktioner på hjælpestoffer til frøproduktionen og planteproduktionen generelt medfører, at vi taber konkurrenceevnen til frøproducerende lande uden for EU, som kan levere den kvalitet kunderne efterspørger. Som global markedsleder med 113 års udgangspunkt i Danmark vil det være yderst uklogt at handicappe produktionen af kvalitetsfrø til fordel for eksempelvis amerikansk produceret frø, siger Christian

Luenhøj

Christian, der er uddannet agronom, er gift med Kirsten, der er dyrlæge og ejer af Maribo Dyrehospital og bor på Luenhøj. Sammen har de tre børn: Jonas på 19, Emilie på 17 og Alberte på 12 år. Christian er på 10. år formand på Gunslevholm Idrætsefterskole.

Planteavlsbedriften Luenhøj ligger otte kilometer øst for Nykøbing F. og består af 345 hektar, hvoraf 75 hektar er forpagtet. Sædskiftet består af vinterhvede, maltbyg og sukkerroer samt engrapgræs og rødsvingel til frø. 50-års dagen bliver fejret ved en reception på Luenhøj.