Abonnementsartikel

Mogens Jensen bliver ny fødevareminister

Mogens Jensen er blevet udnævnt som minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde.

55- årige Mogens Jensen har været valgt til Folketinget siden 2005.I Folketinget er Mogens Jensen Socialdemokraternes kulturordfører og medieordfører. Han er desuden formand for den danske delegation til Europarådet og medlem af Færøudvalget, Grønlandsudvalget, Kulturudvalget, Retsudvalget, Det Udenrigspolitiske Nævn og Udenrigsudvalget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mogens Jensen var gruppeformand for Socialdemokraterne fra 2011-2012 . Da SF trådte ud af regeringen, blev Mogens Jensen Handels- og udviklingsminister den 3. februar 2014

Mette Frederiksen, 41 år og Danmarks yngste statsminister, har nu sat navne på ministrene i den nye S-regering. En regering som er offentliggjort her til morgen.

Regering med udelukkende socialdemokratiske navne, da partiet er kommet i mål med at lave en etparti-regering med støttepartierne SF, Radikale Venstre og Enhedslisten.

En time senere klokken 10 forventes det nye ministerhold at samles i Statsministeriet, og klokken 11 bliver de ny ministre præsenteret ved Amalienborg, som traditionen foreskriver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bagefter skal de tidligere ministre give stafetten videre til deres afløsere med taler og gaver.

Kl. 15.00 i Miljø- og Fødevareministeriet: Jakob Ellemann-Jensen og Eva Kjer Hansen overdrager til miljøminister Lea Wermelin og ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Mogens Jensen.