Abonnementsartikel

Til en rundvisning på Hardis fabrik fik fire politikere et kig ind i landbrugsindustrien midt i valgkampen. Direktør, Sten Kjelstrup, havde et par ønsker til de folkevalgte.

Der var langt til de bonede gulve på Christiansborg, da de fire politikere, Magnus Heunicke (S), Laura Linddahl (LA), Marcus Knuth (V) og Rene Christensen (DF) trak i gule veste og sikkerhedssko onsdag på Hardis fabrik i Nørre Alslev på Falster.

Mødet var sat op af Landbrug og Fødevarer, og formålet var at give politikerne et indblik i landbrugsindustrien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere tilbud til unge

Men det var ikke kun som producent af landbrugsmaskiner, at CEO for Hardi, Sten Kjelstrup, henvendte sig til politikerne, da han viste dem rundt.

Han havde også ønsker som arbejdsgiver, der beskæftiger op til 450 ansatte og på vegne af det falsterske lokalsamfund.

- Det er vigtigt at vi bibeholder de unge mennesker hernede. For de unge flytter herfra og til de store byer, og få af dem kommer tilbage hertil. De tør ikke købe hus hernede, for de vil ikke være stavnsbundet her, lød det fra Sten Kjelstrup.

Han understregede vigtigheden af, at de unge får gode uddannelsesmuligheder i området.

- Det er vigtigt at kunne tilbyde uddannelse her. Når det er videregående uddannelse, så skal de herfra. Jeg tror, vi skal samle de her uddannelsesområder i ét stort Campus. Der tror jeg godt, at man fra Folketinget kan presse lidt på og få det centraliseret lidt, fremfor at det hele går op i lokalpolitik, sagde han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kom ud i virkeligheden

Udover uddannelse og fastholdelse af arbejdskraft, fortalte han også om landbrugets udfordringer som et udskældt erhverv.

- Vi skal selv i landbruget være bedre til at fortælle de gode historier og ikke gå og putte os. Vi skal også som maskinhandlere være bedre til at fortælle om den udvikling, der sker, sagde han, men så havde han også en bøn til de folkevalgte:

- Det er vigtigt, at det ikke går op i "von-høren-lassen", når I snakker om landbrug, men at der er fakta bagved. Og så må I også sige til jeres ministerier, at de må komme herud i virkeligheden og se det selv. Vi vil gerne stille op. For det er så vigtigt, at der kommer fakta i diskussionerne om landbruget, sagde han.