Der kom bud på både valgdato og en ny statsminister, da Hans Engell, politisk kommentator, deltog i Sagros regnskabsaften, skriver Sagro i en pressemeddelelse.

Omkring 200 medlemmer af Herning-Ikast og Holstebro Struer landboforeninger og Familielandbruget Vestjylland var med i Aulum, da Sagro fremlagde de lokale udgaver af tidlige 2018-regnskaber, og da Hans Engell fik givet sine bud på det kommende valg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og ifølge Sagro var hans overraskende bud altså, at folketingsvalget bliver søndag 26. maj - samme dag, hvor der er valg til Europaparlamentet, og at Kristian Jensen bliver valgt som ny statsminister.

Hans Engell mener, at en 21 dages valgkamp vil være presset at nå på denne side af påske, og at det derfor bliver efter.

- Og så vil Lars Løkke gerne have så meget Europa som muligt ind i valgkampen, sagde Hans Engell. Han mener, at den nuværende statsminister er langt stærkere på dét område end Socialdemokratiets statsministerbud, Mette Frederiksen.

Hans Engell udråbte klima og miljø som et af de helt vigtige temaer i valgkampen.

- Der er næsten daglige demonstrationer foran Christiansborg med krav om aktiv miljø-indsats, og her har politikerne ændret antennerne, sagde han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han forudså derfor, at der vil komme rigeligt med overbud på klimaområdet, hvoraf nogle måske også ville blive husket efter valgkampen - hvilket måske bør bekymre især landbruget

Hans Engell opfordrede da derfor også landbruget til at holde sig på god fod med begge sider af det politiske spektrum.