Lyt til artiklen:

Håber at kunne bruge vandråds erfaringer i Nissum Fjord

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Herning Ikast Landboforening er blandt hovedaktørerne i et nyt kystvandråd, der skal sikre økologien i Ringkøbing Fjord. I alt er der bevilliget 3,8 millioner kroner til projektet, som Sven Agergaard, der er formand for landboforeningen håber giver resultater, der kan bruges flere steder i lokalområdet, det skriver landboforeningen i en pressemeddelelse.

Ringkøbing Fjord døjer ligesom mange andre danske fjorde og kystområder med dårligt vandmiljø. Ringkøbing Fjord er derfor blevet udpeget som en af i alt fire steder i landet, hvor der skal oprettes et såkaldt kystvandråd, der har til formål at undersøge nye måder til at nå både de lokale og nationale vandmiljømål på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herning Ikast Landboforening er blandt aktørerne i det nedsatte kystvandråd, der i første omgang skal foretage en række lokalt funderede analyser af vandet i Ringkøbing Fjord.

- Vi er selvfølgelig meget glade for, at projektet omkring Ringkøbing Fjord nu kommer til at se dagens lys. Vi havde dog håbet på, at vores ansøgning omkring et lignende projekt ved Nissum Fjord ville blive bevilget, siger Sven Agergaard, der er formand for Herning Ikast Landboforening.

Da både Ringkøbing Fjord og Nissum Fjord er såkaldte slusefjorde, hvor man regulerer saltindholdet ved hjælp af sluser, har man en formodning om, at vandmiljøproblemerne i Nissum Fjord kan have rod i det samme som i Ringkøbing Fjord.

- Med de ligheder vil jeg bestemt mene, at vi kommer til at kunne bruge en del erfaringer fra projektet i Ringkøbing Fjord, når der skal findes løsninger på at forbedre vandmiljøet i Nisum Fjord. Vi er alle interesserede i et sundt og bæredygtigt vandmiljø, så jeg ser meget frem til samarbejdet omkring dette, siger han og fortsætter:

- Udfordringerne i vandområdeplanerne skal løses i fællesskab, og med denne række af samarbejdspartnere tegner det godt. Inden nytår skulle det gerne være klarlagt, om der findes alternativer til store reduktioner i kvælstofudledningen fra landbruget, siger han.