Lyt til artiklen:

Fem bestyrelsesposter på valg i L&F Gris

00:00
Hastighed: ???x
03:36

I forbindelse med Landsmødet for Grisesektoren den 9. januar 2024 skal der vælges fem medlemmer til sektorbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris, det skriver L&F i en pressemeddelelse.

At der er fem poster på valg skyldes flere ting. Fr det første har bestyrelsen besluttet at indstille en ny forretningsorden til Landbrug & Fødevarers forretningsudvalg, og det vil medføre, at der forventelig skal vælges to yderligere frit valgte medlemmer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover har to medlemmer af bestyrelsen har valgt ikke at genopstille, og et medlem, Henrik Nielsen, genopstiller og er på valg. Dermed skal der vælges i alt fem medlemmer til bestyrelsen samt en suppleant.

Næstformand, Allan V. Pedersen har efter tre år i bestyrelsen valgt ikke at genopstille. Det samme gælder Niels Aagaard Jørgensen, som har været medlem af bestyrelsen i 13 år.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Sektor for Gris, Erik Larsen, takker Allan V. Pedersen og Niels Aagaard Jørgensen for deres arbejde for danske griseproducenter.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke både Allan og Niels for deres store arbejde i bestyrelsen. Allan har som næstformand været en drivende kraft i vores Vision 2050, som bringer dansk griseproduktion ind i fremtiden. Med sine 13 år i bestyrelsen har Niels givet meget af både sin tid og viden til dansk griseproduktion. På hele bestyrelsens vegne vil jeg gerne takke både Allan og Niels for det gode samarbejde, siger Erik Larsen.

Allan V. Pedersen glæder sig over at have haft muligheden for at bidrage til sektorbestyrelsen arbejde over de seneste tre år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har været meget glad for og taknemmelig over, at jeg de seneste tre år i sektorbestyrelsen har kunne bidrage til udviklingen af dansk griseproduktion. Arbejdet med Vision2050, og ikke mindst styrket uddannelse og udvikling af talenter i dansk griseproduktion med Pork Academy og Masterclass for fremtidens griseproduktion har været vigtigt for mig. Døgnet har dog kun 24 timer og med en produktion med 11 ansatte og familie med fire børn, skal jeg prioritere de timer, der er til rådighed. Derfor har jeg valgt, at min tid fremover skal prioriteres på matriklen derhjemme. Jeg vil gerne takke sektorbestyrelsen for tre gode og spændende år, siger Allan V. Pedersen.

To af de fem medlemmer vælges for to år, og tre af de fem medlemmer vælges for et år. Fremadrettet vil der i ulige år være tre medlemmer af bestyrelsen på valg, og i lige år vil der være to medlemmer af bestyrelsen på valg.

Alle kan stille op via indstilling af forening

Alle danske griseproducenter kan stille op. Opstilling kræver, at man er indstillet af en landøkonomisk forening. Så hvis du er interesseret i at stille op, skal du henvende dig til din lokale forening.

Onsdag den 3. januar 2024 er sidste dag, hvor foreningerne kan indstille kandidater til sektorbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Sektor for Gris.

Selve valget bliver afgjort på Landsmøde for Grisesektoren tirsdag den 9. januar af de stemmeberettigede, der er repræsentanter for de lokale foreninger.