"Vi tænker ekspansivt, innovativt og visionært og søger løbende at realisere visionerne." Sådan beskriver Thorsens Chipskartofler A/S' sit værdisæt på virksomhedens hjemmeside, og man må sige, at det er lykkedes at efterleve værdierne i det seneste regnskabsår.

Her præsterede Thorsens Chipskartoflers 14 medarbejdere et resultat på 9,1 millioner kroner før skat og 7,1 millioner efter skat. Det sender egenkapitalen op på 42,7 millioner kroner, fremgår det af en pressemeddelelse fra virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Succesen er resultatet af en fokuseret, ekspansiv strategi, som virksomheden har fulgt målrettet siden 2012. Her foretog virksomheden en investering i en udvidelse og modernisering af produktionsanlægget for 26 millioner kroner. Den årlige omsætning er øget fra cirka 50.000 ton i 2011/12 til cirka 115.000 ton i 2017/18, hvilket svarer til over 300 millioner poser chips. Stigningen i omsætningen er primært sikret i kraft af en satsning på markedet for chipskartofler til Sydeuropa. Den mængdemæssige omsætningsstigning i 2017/18 har været over 25 procent. Væksten er sket på stort set alle markeder og aktivitetsområder, lyder det i pressemeddelelsen.

Thorsens Chipskartofler A/S blev etableret som grossist for chipskartofler af Erik Thorsen i 1986. Han står stadig i spidsen for virksomheden, som i dag er et aktieselskab, der ejes af blandt andre et større antal kartoffelavlere. Thorsens Chipskartofler A/S har til huse i Sunds.