Det er en tilfreds bestyrelse og ledelse i Thorsens Chipskartofler A/S, der kan berette, at Thorsens Chipskartofler A/S har overtaget aktiviteterne i Scanax International A/S med tilbagevirkende kraft fra 1/3 2017. Virksomhederne har de seneste måneder set hinanden an, hvilket har resulteret i et køb af samtlige aktiviteter i Scanax. Aktiviteterne vil blive videreført i et nyt datterselskab til Thorsens Chipskartofler A/S men under samme navn, Scanax International A/S og i øvrigt med den samme medarbejderstab. Erik Thorsen indtræder dog som direktør. Scanax blev stiftet i 1984 som led i en handelsalliance med henblik på afsætning af kartofler i Skandinavien. Scanax var på daværende tidspunkt hjemmehørende i Horslunde på Lolland. Scanax flyttede i februar 2004 i nye lokaler ved Gadbjerg i Jylland, hvorfra virksomheden drives.

Det er udelukkende driftsaktiviteterne fra 1/3 2017 Thorsens Chipskartofler A/S overtager. Driftsaktiviteterne frem til 1/3 2017 bliver afviklet i det hidtidige selskab under nyt navn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Opkøbet af aktiviteterne i Scanax passer glimrende ind i vores målrettede strategi om fortsat vækst, siger direktør for Thorsens Chipskartofler A/S Erik Thorsen.

- Efter at have udvidet salget af chipskartofler kraftigt igennem en årrække, er det vores ønske samtidigt at sprede aktiviteterne ud på andre produktsegmenter.

Scanax International A/S har en årlig omsætning på cirka 10.000 ton kartofler, fordelt 50/50 mellem spise- og læggekartofler. Scanax International A/S har repræsentationen af en række Solana sorter i Norden.

I øvrigt udtaler Erik Thorsen, at købet af aktiviteterne i Scanax åbner mange muligheder for Thorsens Chipskartofler A/S i fremtiden, blandt andet muligheden for etablering af en separat økologisk afdeling i den næsten 7.000 kvadratmeter bygningsmasse. Thorsens Chipskartofler A/S' salg af økologiske kartofler og rodfrugter til chipsindustrien er i de senere år steget meget, samtidig ses en kraftig stigende interesse fra andre industrier.

- Den kommende tid vil vise, hvorledes vi udnytter mulighederne bedst, siger Erik Thorsen.