Abonnementsartikel

Martin Merrild havde torsdag besøg af den rumænske ambassadør på sin gård i Hjerm.

Torsdag havde Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, inviteret den rumænske ambassadør i Danmark på besøg på sin minkfarm i Hjerm, hvor han producerer kyllinger og op til 12.000 mink på 150 hektar jord om året. Diplomatiske besøg er vigtige, mener formanden.

- Det diplomatiske arbejde og relationerne er virkelig vigtige blandt andet for at sikre en gode samhandel og det gode bånd landene imellem, hvis der en dag skulle opstå en krise, siger Martin Merrild om baggrunden for besøget.

De to lande kunne sidste år fejre 100 års diplomatisk venskab og den rumænske ambassadør, Alexandru Grädinar, ser frem til endnu flere.

Det gode bånd styrkes

- Vi er rigtig glade for, at de danske virksomheder inden for landbrug og service er så glade for vores landsmænd arbejde, siger Alexandru Grädinar.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Ambassadøren mener ikke, at de kommer til at mangle landsmændenes arbejdskraft i hjemlandet lige foreløbig.

- Vi har 30.000 rumænere i Danmark, og det er jo ingenting sammenlignet med de fire millioner rumænere rundt i hele EU, siger han og uddyber:

- Der er et opsving på vej i Rumænien, men arbejdstagerne bestemmer selv, om de vil arbejde her eller i Rumænien, siger ambassadøren.

Martin Merrild ser mange ligheder mellem de to landbrugslande og også forskelle.

- Den store forskel på Danmark og Rumænien er, at Rumænien aldrig fik den store udflytning, som Danmark fik i sin tid, så deres gårde ligger helt anderledes, siger Martin Merrild.