Abonnementsartikel

Den 1. januar 2018 kunne LMO officielt fejre 10 års fødselsdag i virksomhedens nuværende konstellation.

10 år er ingen alder. Med et årti bag sig er LMO i sin nuværende konstellation stadig den ?nye? dreng i klassen. Med en række stærke fusioner og otte landboforeninger bag sig er LMOs fundament dog samtidig bygget på en lang historie og dybe rødder i dansk landbrug. Det skriver LMO i en pressemeddelelse.

- LMO er en ung og frisk organisation, der fandt sin nuværende konstellation den 1. januar 2008 - og 10 år er jo ingen alder. Samtidig har vi dog et stærkt bagland med otte landboforeninger, der er vores ejere, som alle giver os en enorm stor ballast og et stærkt fundament i landbruget. På den måde har LMO fået det bedste fra begge verdenen, fortæller LMOs administrerende direktør, Jan Winther.

En branche i udvikling

LMOs direktør peger på, at dansk landbrug er en branche i rivende udvikling, og gennem de sidste 10 år har LMO udviklet sig side om side med landmændene:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det har været spændende at følgende udviklingen gennem det sidste årti, og se hvor langt landbruget er kommet i dag. For bare 10 år siden var der ingen i landbruget, der talte om robotter eller digitale løsninger på samme måde, som vi gør nu. I dag er teknologiske løsninger et altafgørende parameter for dansk landbrug. En udvikling LMO i høj grad bidrager til med digitale løsninger som for eksempel LMO summax, MitLMO, NemLøn og NemMark, understreger Jan Winther.

Nis Hjort, der er bestyrelsesformand i LMO, peger også på teknologien som en af de væsentligste parametre for landbrugets udvikling:

- 2008 viste sig at være det sidste år i en række af år, med stærk økonomisk udvikling i landbruget, hvor struktur udvikling og stærk ekspansion havde præget erhvervet, fortæller Nis Hjort, og han fortsætter:

- De seneste år har stram økonomisk styring været den overordnet dagsorden, for mange kunder har der været tale om decideret krisestyring. Samtidig har teknologien også haft sit store indtog i landbruget. Det betyder, at der er mulighed for at styre de indsatsfaktorer, vi anvender, men det betyder også, at der er et stort behov for at registrere og behandle kommende data, understreger han.

Teknologien fylder mere

I de næste ti år vil den teknologiske udvikling for alvor komme til at præge udviklingen i danske landbrug endnu mere. LMOs opgave bliver derfor ifølge Nis Hjort at bruge mange ressourcer på - ikke kun at følge - men også at præge den teknologiske udvikling i fremtiden:

- Vi kommer til at arbejde med kunder, der er stadig mere selvhjulpne og vidende, så behovet for skarpe rådgivere bliver endnu mere nødvendigt. Mange af de serviceopgaver vi laver i dag vil blive automatiseret, så alle ydelser skal indeholde et element af rådgivning og udvikling. Og LMO er allerede godt rustet, så jeg er sikker på, at vi vil kunne løfte opgaven, siger han.

Flere dygtige medarbejdere

LMO har i dag over 400 ansatte fordelt på seks huse, og virksomheden har det senest årti øget omsætning fra 170 millioner kroner til 285 millioner kroner. For fortsat at kunne følge udviklingen vil behovet for dygtige rådgivere og specialister være markant stigende i de kommende år:

- LMO er i langt højere grad blevet en del af et moderne erhvervsliv, hvor tingene sker hurtigere end for 10 år siden. Kunderne kommer til at ændre sig de næste 10 år ? mere end de foregående 10 år. De vil stille meget højere krav til vores rådgivning, og det kræver, at vores medarbejdere er skarpere og dygtigere. Vi skal sikre, at vi har de bedste rådgivere og specialister på alle områder, så vi kan tilbyde landmændene rådgivning på det højeste niveau hele vejen rundt om deres bedrift, fastslår Jan Winther, der bliver bakket op af LMOs bestyrelsesformand:

- Jeg opfatter det helt klart som LMOs styrke, at vi altid har haft rigtig dygtige medarbejdere, som har søgt at udvikle og tilpasse rådgivningen til den efterspørgsel, som landbruget og erhvervsvirksomhederne har efterspurgt. Det har været muligt fordi økonomien i selskabet har været stærkt, og vi derfor har kunnet levere rådgivning af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser, siger Nis Hjort.