Det nuværende LMO er en både stor og alsidig forretning med en bredt sammensat kundekreds, og det giver ifølge administrerende direktør Jan Winther stor værdi for ejerne af flere grunde.

Og det er vigtigt for ham at understrege, at rådgivningsselskabet ikke kun satser på de store fuldtidslandbrug som kunder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Op til halvdelen af vores kunder er de mindre landbrug, og desuden

har vi flere end 50 medarbejdere, som beskæftiger sig med erhvervsrevision, fortæller han.

Det er et ben i forretningen, som han mener, giver stor værdi.

- Det giver en stærk base, fordi vi bedre kan tiltrække nye medarbejdere, også til gavn for rådgivningen af landmænd - og vi tjener også penge på det til landmændene, siger Jan Winther.

Han mener, at det er meget værdifuldt af hensyn til rekruttering og fastholdelse af kompetente medarbejdere, at de bliver en del af en stor organisation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det giver meget bedre muligheder for, at de medarbejdere, som helst vil specialisere sig, også kan gøre det, ligesom andre kan være generalister og atter andre kan gøre karriere som ledere.

Direktør med erfaring

Jan Winther har tidligere stået i spidsen for en omfattende fusion i rådgivningsbranchen, nemlig da LMO og LRØ fusionerede i 2013.

Og det fremhæves af formændene for de to fusionsselskaber, LMO og Centrovice, som en af styrkerne ved den planlagte fusion, fordi Jan Winther som fortsættende direktør har den konkrete erfaring at trække på fra dengang.

Jan Winther vurderer selv, at det grundlæggende gik fornuftigt med fusionen med LRØ i sin tid, selvom han ikke er blind for, at der altid er ting i sådan en proces, der kunne have været gjort bedre.

Lærerig proces

- Det er et forløb, jeg har lært allermest af i min karriere - også mere end jeg lærte på handelshøjskolen, siger Jan Winther.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med de3n erfaring i bagagen og et blik for, at der også er sket en udvikling siden dengang, mener han, at han er godt rustet til fusionsopgaven.

- Jeg kan selvfølgelig ikke bare kopiere det, vi gjorde dengang og så gøre det igen, men min erfaring fra dengang tilpasset dagens situation, er et godt udgangspunkt, mener han.

Ifølge Jan Winther handler det meget om at få folk med, og derfor har han også brug for gode chefer og medarbejdere, som kan få opgaven til at lykkes.

Fælles kultur

Jan Winther vurderer, at en af knasterne i en fusion er at sikre samme kultur i hele den nye virksomhed.

Det vil han arbejde meget målrettet med ved at nedsætte en række implementeringsgrupper, der kan vurdere, hvad der skal gøres på de enkelte områder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har allerede et godt udgangspunkt, fordi vi har samme it-leverandør, og der er en række andre fælles platforme, og der er meget, vi allerede gør ens, fremhæver han.

- Vi har også omtrent samme priser, og ligner hinanden på medarbejdersiden. Men vi har selvfølgelig også respekt for, at der er forskelle. Og vi skulle gerne opnå det bedste fra de to virksomheder, siger han.

Mere rationelt

Desuden vurderer han, at der bliver en del opgaver, som bliver nemmere at håndtere i en større organisation end i to selvstændige virksomheder

- Det handler for eksempel om, når der kommer nye ting fra Seges, som skal implementeres, eller ny lovgivning som eksempelvis GDPR. Det er selvfølgelig mere effektivt kun at håndtere det ét sted frem for to steder, så det er klart en fordel, siger Jan Winther.

Men han understreger samtidig, at han ikke begynder at lave den fremtidige organisationsstruktur på nuværende tidspunkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skype og videokonferencer

Jan Winther vil også gerne understrege, at de store geografiske afstande i virksomheden ikke kommer til at betyde, at der spildes en masse unødvendig tid på landevejene.

- Vi bruger allerede nu skype og videokonferencer meget. Vores mødelokale med videokonference er faktisk det mest bookede lokale allerede. Det fungerer, fortæller han.

- Alt, hvad vi gør, skal give værdi for landmændene. Det er helt centralt for os at hjælpe landmændene med at tjene penge, siger Jan Winther.

Og når fusionen forhåbentlig er vedtaget den 5. november, vil jeg fra det tidspunkt være direktør for hele den nye virksomhed. Da står alle på samme linje, siger han.