Fendt er bestemt ikke den første traktorproducent, der introducerer automatisk vending af traktoren på forageren. Kundernes tålmodige venten belønner Fendt nu med et system, der kan lidt mere ned de fleste.

Ud over traditionelle U-vendinger, hvor traktoren køre forlæns rundt på forageren, kan Fendt Varitronic Turn også udføre såkaldte Y og K-vendinger, hvor traktoren bakker på forageren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kan bakke rundt

U-vending er ideel til bugserede redskaber, og til redskaber hvor der i vendingen kan springes et eller flere træk over.

Med smalle redskaber, og med redskaber hvor der skal køres op i det næste spor, kræver U-vendingen en meget bred forager. For at minimere bredden på forageren, og for at sikre at der køres lige ud i forageren, og lige ind fra forageren, har Fendt udviklet et system, hvor traktoren kan vende ved at bakke rundt.

Liftophængte redskaber

Udstyret kan kun anvendes til liftophængte redskaber, og i opsætningen kan der vælges imellem om traktoren skal vende i et Y eller K-mønster.

Skiftet fra frem til bak sker automatisk, ved at traktoren bremses, og der skiftes til bak. Hastigheden kontrolleres af de cruise-hastigheder, der er lagt ind i systemet, og ifølge Fendt løfter og sænker Variotronic automatic foragerautomatikken redskabet præcist, uden at der efterladers ubearbejde pletter eller sker overlap.