TYSKLAND - Agco meddelte i foråret 2017, at man ønsker at trække Challenger-mærket ud fra det europæiske marked. Senere på året viste Challenger på den amerikanske landbrugsmaskinudstilling, Farm Progress Show 2017, en ny MT700-serie, med trinløs transmission samt et design, der minder om noget vi kender fra det sydtyske - nærmere bestemt Marktoberdorf.

Nu er Maskinbladet til pressemøde på Fendt-fabrikken i Marktoberdorf, og her har Agco netop løftet sløret for, at de gule Challenger-traktorer i fremtiden bliver grønne, og i Europa bliver markedsført som Fendt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To serier med syv modeller

De nye Fendt bæltetraktorer kommer i serierne 900 Vario MT og 1100 MT. Hvor den største serie, der har fire modeller med 492 - 646 hestekræfter, stort set er en grøn Challenger MT880E, er der flere nyheder på den mindre 900 Vario MT-serie. Serien består af tre modeller fra 380 til 431 hestekræfter, og effekten leveres af en syv cylindret 9,8 liters Agco Power-motor, som produceres i Finland. Den trinløse transmission produceres hos Fendt i Marktoberdorf, og de to europæiske komponenter indgår i produktionen på den amerikanske fabrik, hvor bæltetraktorerne til både Challenger og Fendt skal produceres.