DLG-koncernen investerer nu i et produktions- og kornanlæg i Drentwede med en kapacitet på 100.000 tons. Anlægget skal indgå i et tæt samarbejde med HaGe's øvrige logistikfaciliteter omkring havnene i Hamburg og Rostock samt den store kornterminal ved Dresden.

- Opkøbet er en naturlig del af DLG's vækststrategi, 'Leading the Way 2021', der definerer Tyskland som et centralt marked, og der er tale om en kraftig styrkelse af DLG-koncernens position på det tyske marked, siger Ole Christensen, COO i DLG-koncernen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Strategisk investering

- Med overtagelsen af anlægget i Drentwede fortsætter vi med at udbygge vores geografiske tilstedeværelse i Tyskland. HaGe har i forvejen en fremtrædende markedsposition i den nordlige og østlige del af Tyskland, og med det nye opkøb styrker vi nu vores markedsadgang og konkurrencekraft i det vestlige Tyskland, siger Ole Christensen.

- Vores nye anlæg i Drentwede bliver et strategisk vigtigt omdrejningspunkt for vores ambitioner om at udvikle vores korn- og foderforretning. Anlægget passer ind i HaGe's øvrige, gode logistikfaciliteter, og med adgang til jernbanenettet styrker vi vores import og eksport af korn og råvarer til produktionen. Dermed kan vi dække vores kunders behov i store dele af Tyskland, siger Ole Christensen.

Økologisk foder

Med i købet indgår også en foderfabrik med en kapacitet på 100.000 ton beregnet til produktion af økologisk husdyrfoder.

- Økologisk landbrugsproduktion er i markant fremgang i Tyskland, og markedspotentialet for økologiske foderblandinger er stort. Det er et forretningsområde, vi vil udvikle yderligere i de kommende år både i Tyskland og i DLG-koncernen samlet set, siger Ole Christensen.

Købet af Drentwede er betinget af godkendelse hos de tyske konkurrencemyndigheder.