- Træls.
Sådan betegner Kristian Hundebøll, koncernchef for DLG, den konkurrencesag fra Tyskland, der nu har ramt selskabet på årets resultat.
Sagen er endt med at koste selskabet knap en kvart million kroner i sagsomkostninger og bøde, og dermed rammer sagen på årsregnskabet i samme omfang, som tørken gjorde det for 2018.
Alligevel lander DLG et historisk driftsresultat på 1,9 milliarder kroner.
En gammel sag
Resultatet glæder koncernchef Kristian Hundebøll sig over.
- Det positive er, at vi trods for andet år i træk at være blevet ramt af en udefrakommende faktor, har formået at forbedre vores finansielle nøgletal. Vores gæld er bragt ned, vores egenkapital er steget, og alt i alt kommer vi robust og styrket ud på den anden side, lyder det.
Sagen i Tyskland har sin oprindelse i 1998 i det tyske datterselskab BSL, og handler om konkurrenceforvridende aktivitet om prissætning på pesticider indtil 2008.
- Det er en gammel sag, der har sit udgangspunkt tilbage i 1998, som vi har overtaget, men som vi er trætte af rammer os i år. Men vi er samtidig glade for, at den har nået sin afslutning. Efterforskningen har stået på i fem år, hvor vi har hjulpet de tyske myndigheder, fortæller Kristian Hundebøll.
En anden verden i dag
At DLG har formået at lande et historisk resultat trods konkurrencesagen viser ifølge DLG's formand for bestyrelsen, Niels Dengsø Jensen, at DLG er godt rustet til fremtiden.
- Vi kan ikke undgå bump på vejen, men vi er klar til at håndtere de bump, der må komme. Vi kan absorbere dem, sagde Niels Dengsø Jensen.
Han understreger desuden, at sandsynligheden for en lignende sag i fremtiden er meget lille.
- Vi har selvfølgelig i bestyrelsen kigget dybt i denne her sag for at se, hvordan vi kan undgå det for fremtiden. Der må vi sige, at det er en helt anden verden i dag, lyder det fra Niels Dengsø Jensen, der fortsætter:
- Vi underviser vores medarbejdere i at undgå at indgå i konkurrenceforvridende samarbejder, siger han.
DLG kom ud af 2019 med en omsætning på 50 milliarder kroner, hvilket er 1,2 milliarder kroner mere end i 2018.