Lyt til artiklen:

Ny administrerende direktør hos HaGe

00:00
Hastighed: ???x
02:49

Abonnementsartikel

Det bliver fremover 59-årige Bent Nissen, der skal stå i spidsen for DLG-koncernens tyske grovvareselskab, HaGe. Han overtager jobbet fra Henrik Madsen, der har besluttet at forlade HaGe.

Bent Nissen er uddannet civiløkonom og har desuden en HD i regnskab og økonomistyring. Han startede som trainee i DLG's såsædsafdeling i 1990, og gennem sine 32 år i koncernen har han skabt imponerende resultater på planteavlsområdet, hvor han hurtigt avancerede til underdirektør og senere til vicekoncerndirektør. I 2017 blev han udnævnt til koncerndirektør med ansvar for alle koncernens aktiviteter inden for planteavl, dvs. sædekorn, planteværn, gødning og planteforædling.

det skriver DLG i en pressemeddelelse.

Gennem de seneste år har han delt sin tid mellem DLG-koncernens hovedkontor i Danmark og HaGe's ditto i Kiel, Tyskland. Her har han stået i spidsen for en gennemgribende transformation af planteavlsområdet i HaGe, som gør at selskabet i dag er blandt Tysklands absolut førende indenfor planteavl.

Bent Nissen er bestyrelsesformand i Sejet Planteforædling, Dangødning, Dankalk og Scandagra Polska, samt bestyrelsesmedlem i Scandagra Baltikum.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I løbet af vores mangeårige samarbejde har jeg gang på gang set, hvordan Bent med sin strategiske sans og stærke forretningsmæssige forståelse har sat retning og skabt resultater. Samtidig er han en vellidt og respekteret leder, der formår at få en organisation til at arbejde sammen mod et fælles mål. Derfor er Bent den rette til at styrke HaGe's forretning og tage den til det næste niveau, siger Kristian Hundebøll, Group CEO i DLG.

- Det tyske marked er præget af stærk konkurrence, og her er det vigtigt, at vi driver en strømlinet og lønsom forretning. Det er en stor og spændende opgave, som venter, og jeg ser meget frem til at komme i gang med den. I den periode, jeg har haft ansvaret for planteavlsområdet i HaGe har jeg fået et godt kendskab til både selskabet og kollegerne, og jeg glæder mig til, at vi nu skal arbejde endnu tættere sammen," siger Bent Nissen.

Posten som CEO i HaGe overtager Bent Nissen fra Henrik Madsen, der har besluttet at forlade HaGe af personlige årsager. Henrik Madsen har været medlem af direktionen i HaGe siden 2015, siden 2019 som CEO.

- Jeg vil gerne takke Henrik for samarbejdet og de resultater, han har skabt i hans tid i HaGe, hvor han bl.a. har været med til at sætte gang i en transformation af HaGe. Jeg har forståelse for hans beslutning og ønsker ham alt det bedste fremover, siger Kristian Hundebøll.

Sammenlægning med Team

På en generalforsamling den 29. juni 2022 blev det vedtaget, at HaGe lægges sammen med DLG-koncernens andet store tyske datterselskab, Team, og dermed bliver en del af Team-gruppen. Sammenlægningen forventes at træde officielt i kraft i begyndelsen af september.