Abonnementsartikel

DLG-koncernen øger sin ejerandel i den tyske energi- og byggemarkedsvirksomhed til 75,5 procent.

DLG har øget sin ejerandel i sit tyske datterselskab Team AG fra 53,3 procent ved årsskiftet til 75,5 procent. Team havde en omsætning i 2016 på 11,4 milliarder kroner. (1,54 milliarder EUR) og med et overskud på 218 millioner kroner før skat (29,3 millioner EUR) er det DLG-koncernens mest lønsomme datterselskab.

Den øgede ejerandel er en yderligere styrkelse af DLG-koncernens kerneforretning, og DLG har i sin strategi "DLG Leading the Way 2021" defineret Tyskland som koncernens vigtigste vækstmarked.

- Der er tale om en målrettet investering i Tyskland, hvor en stor del af DLG-koncernens fremtidige indtjeningsvækst skal komme fra. Team bliver således et omdrejningspunkt for hele koncernens energiforretning og skal bidrage med en øget indtjening til DLG, siger koncernchef Kristian Hundebøll.

Siden DLG i 2013 overtog aktiemajoriteten i Team, har selskabet fordoblet sin indtjening og er i dag et af Tysklands fem største energidistributører. Samtidig har selskabets økonomiske udvikling været særdeles tilfredsstillende, og Team er i dag yderst velkonsolideret med en egenkapital på 1,25 milliarder kroner. (168 millioner EUR).

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Med opkøbet og ejerskabet på 75,5 procent får vi samtidig et større strategisk manøvrerum og en styrket position på vores største marked: Tyskland. Ligesom i Danmark har energidistribution traditionelt været en integreret del af grovvaresektoren, og vi ser derfor betydelige synergier mellem vores grovvareaktiviteter i det nordlige og østlige Tyskland, siger Kristian Hundebøll.